Εφημερίδα Κοινωνική

Βίαιη εισβολή στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη – Προσαγωγές μετά τη διαμαρτυρία για το Φαρμακονήσι

 Breaking News

Βίαιη εισβολή στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη – Προσαγωγές μετά τη διαμαρτυρία για το Φαρμακονήσι
31 Ιανουαρίου 2014

Διαμαρτυρίες και επεισόδια εκτυλίχθησαν το πρωί της Πέμπτης έξω από το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, επί της οδού Γενναδίου στο κέντρο της Αθήνας.

Περίπου 60 άτομα, φοιτητές και μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο, όπου σήκωσαν πανό, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά του υπουργού κ. Βαρβιτσιώτη.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν μία ομάδα από τους συγκεντρωθέντες εισήλθε στο κτίριο και ανέβηκε στον 7ο όροφο, και, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, επιχείρησε να εισβάλει βίαια στο γραφείο του υπουργού για να παραδώσει ψήφισμα, που καταδικάζει τη συμπεριφορά του Υπουργού αλλά και τη στάση του Λιμενικού Σώματος στο περιστατικό που συγκλόνισε την ελληνική πραγματικότητα.

Οι υπάλληλοι του πολιτικού γραφείου του υπουργού, κράτησαν κλειστές τις πόρτες, εμποδίζοντας την είσοδο των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί, ένταση και να ειδοποιηθεί η Αστυνομία.

Οι διαδηλωτές στη συνέχεια, αφού δεν κατάφεραν να παραδώσουν το ψήφισμα, κόλλησαν αυτοκόλλητα με συνθήματα στους τοίχους, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, κατέβηκαν στην είσοδο, όπου έγραψαν συνθήματα με σπρέι και μοίραζαν προκηρύξεις στους διερχόμενους, για το Φαρμακονήσι και τον υπουργό Ναυτιλίας.

Στο σημείο, έφτασαν ομάδες ΔΕΛΤΑ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε 45 προσαγωγές, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα. Οι προσαχθέντες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι μέλη της φοιτητικής παράταξης «Αριστερή Ενότητα», οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Σημειώνεται ότι, πριν από περίπου 2 μήνες, άγνωστοι πυρπόλησαν το γραφείο του Μιλτ.Βαρβιτσιώτη στο ισόγειο ( η ΕΛΑΣ είχε κάνει λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα), γι” αυτό, λόγω των ζημιών, προσωρινά στεγάζεται στον 7ο όροφο.

Κύκλοι του Υπουργού, όπως ήταν αναμενόμενο καταδικάζουν αυτήν την απρόκλητη και αναίτια συμπεριφορά από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας μαζί μας τηλεφωνικά, ο διευθυντής γραφείου Τύπου του Υπουργού, κ. Δημήτρης Κιρμικίρογλου, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι την ώρα της επίθεσης στο χώρο υπήρχαν εργαζόμενοι που προσπαθούσαν να κάνουν τη δουλειά τους και τέθηκαν σε κίνδυνο από τις ανεύθυνες αυτές πράξεις. Μάλιστα, όπως μας είπε, είναι αυτονόητο να καταδικάζει κανείς τέτοιου είδους ενέργειες ενώ αναμένει και από τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει παρόμοια ανακοίνωση για το γεγονός, που αποδοκιμάζει τέτοιου είδους ενέργειες.

Ανακοίνωση που καταδικάζει το γεγονός εξέδωσε και ο ίδιος ο Υπουργός Ναυτιλίας : «Η βίαιη εισβολή, οι φθορές και η υβριστική συνθηματολογία των στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο πολιτικό μου γραφείο σήμερα, δεν συνιστούν πολιτική πράξη. Αποτελούν ακραίες πράξεις εκφοβισμού και στοχοποίησης που δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία, για αυτό και πρέπει να καταδικάζονται από τα κόμματα που την υπηρετούν.»

Οι αντιδράσεις

Για απρόκλητη και βίαια επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ σε φοιτητές έκανε λόγο σε καταγγελία της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το θέμα πήρε τέτοιες προεκτάσεις που «έφτασε» στο Κοινοβούλιο. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «έφερε» το θέμα προς συζήτηση και ο Υπ. Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κλήθηκε να απαντήσει και το θέμα οξύνθηκε τόσο που κατέληξε σε άγριο καυγά.

Τέλος, για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση και λαμβάνονται καταθέσεις από την Αστυνομία, ενώ από τους προσαχθέντες τελικά είναι υπό κράτηση μόνο ένα άτομο.

sinthima

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ