Εφημερίδα Κοινωνική

Το Περιστέρι ενωμένο γιόρτασε τα 80 χρόνια του.

Το Περιστέρι ενωμένο γιόρτασε τα 80 χρόνια του.
25 Ιανουαρίου 2014

Όλοι μαζί οι Περιστεριώτες, ενωμένοι και αδελφωμένοι, τίμησαν την επέτειο των 80 χρόνων του Δήμου, αναδεικνύοντας την ιστορία του τόπου, γιορτάζοντας το παρόν και στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον.

Τη συγκινητική και ξεχωριστή εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, κατακλύζοντας τη μεγάλη αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου μέχρι την κεντρική είσοδό του.

Πρώτα απ” όλα, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, με τη συμπλήρωση των 80 χρόνων της πόλης, στις 18 Ιανουαρίου 2014 τίμησε τους αιρετούς Δημάρχους από ίδρυσης (Σταμάτη Καστριώτη, Σωτήρη Γολεμάτη, Αριστείδη Σελίμη, Δημήτρη Φωλόπουλο και Θεόδωρο Δημητρακόπουλο).

paxatouridis

Ιδιαίτερα ενωτικός στην ομιλία του, ο κ. Παχατουρίδης τόνισε ότι: «Σ” αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές για τη χώρα και τις πολύ άδικες για τους πολίτες, τις εποχές της μνημονιακής ασφυξίας, εμείς, με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα και με ανυπακοή -εκεί που πρέπει- με δύναμη ψυχής που όλοι οι Περιστεριώτες κουβαλάμε στο αίμα μας, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να οδηγηθούμε σε καλύτερες μέρες».

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Περιστερίου δεσμεύτηκε ότι, όσο η τοπική κοινωνία τον τιμά με την εμπιστοσύνη της, θα υπηρετεί την πόλη, προτάσσοντας πάντα τις αρχές και τις αρετές της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης, της αδελφοσύνης και της ενότητας, διότι το παρελθόν το επιβάλλει και το μέλλον το απαιτεί.

peristeri5Αξέχαστες εικόνες από το παρελθόν και το παρόν είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό, μέσα από την προβολή ενός βίντεο με τίτλο «Περιστέρι: πορεία στο χρόνο» από την εποχή της προσφυγιάς μέχρι και το σήμερα της σύγχρονης πόλης.

Η επετειακή εκδήλωση άνοιξε φαντασμαγορικά με τα κρουστά της Δημοτικής Φιλαρμονικής, συνεχίστηκε με χορευτικές παραστάσεις από τους εθνικοτοπικούς συλλόγους της πόλης μας (Αδελφότητα Κρητών Περιστερίου, Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου, Ένωση Ποντίων Περιστερίου), το Σύλλογο «Η Γενιά της Παράγκας» και τα Τμήματα Χορού Δήμου Περιστερίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική συναυλία από τον εξαίρετο ερμηνευτή Δημήτρη Μπάση, πλαισιωμένο από την Ορχήστρα Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου.

Οι Περιστεριώτες είχαν, επιπλέον, την ευκαιρία να θαυμάσουν μια έκθεση φωτογραφίας από το παρελθόν και το παρόν στο χώρο του φουαγιέ του Εκθεσιακού Κέντρου της πόλης μας.

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, ενώ το «παρόν» έδωσαν αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι και στελέχη του Δήμου Περιστερίου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.ά.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ