Εφημερίδα Κοινωνική

Συνολική παρέμβαση στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

 Breaking News

Συνολική παρέμβαση στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου
27 Ιανουαρίου 2014

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό», με την στήριξη της Προέδρου του Δ.Σ. κας Κορόγιαννη Πολυξένης-Ευαγγελίας, Δημοτικής Συμβούλου και Πρόεδρου του Ο.Π.Α.Α.Π. (Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού-Πρόνοιας), πραγματοποίησε σεμινάριο εκπαίδευσης με θέμα: «Το σπίτι των παιδιών» που αφορούσε στην πρόληψη της παιδικής επιθετικότητας στο χώρο του σχολείου.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ο συμμετέχων και Διευθυντής του 13ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, κ. Λουκίδης Παναγιώτης, απηύθυνε αίτημα συνεργασίας με το σχολείο του, ώστε να γίνουν παρεμβάσεις στους δασκάλους, στους γονείς και στους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου. Αρχικά πραγματοποιήθηκαν τρεις επιμορφωτικές συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς στις οποίες αναλύθηκε το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού, οι διαστάσεις του φαινομένου καθώς και οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπίσουν τη βία μεταξύ των μαθητών και κυρίως να παρέμβουν προληπτικά.

Σε μία επόμενη φάση πραγματοποιήθηκε στους μαθητές των δύο τμημάτων της Στ” τάξης πρόγραμμα πρόληψης του σχολικού εκφοβισμού και της βίας. Παράλληλα με την παρέμβαση πραγματοποιήθηκαν δύο ανοιχτές ομιλίες στους γονείς των μαθητών όλων των τάξεων που είχαν ως θεματολογία:

1. Επικοινωνία στην οικογένεια, πρόληψη και διαχείριση συγκρούσεων.

2. Όρια: περιορίζω και αποδεσμεύω τα παιδιά, τους δίνω ώθηση να αυτοπραγματωθούν μέσα απ” το δικό τους ρόλο.

Οι ομιλίες αυτές είχαν μεγάλη απήχηση και επιτυχία γιατί δόθηκε η δυνατότητα στους γονείς να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους που σχετίζονται με τον πολυδιάστατο ρόλο τους. Επίσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη συνολική παρέμβαση που υλοποιήθηκε στο σχολείο, καθώς και για τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε περαιτέρω δράσεις του Οδοιπορικού.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ