Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση Δένδια – Καμίνη για τα «κενά» στην αστυνόμευση της Αθήνας

 Breaking News

Συνάντηση Δένδια – Καμίνη για τα «κενά» στην αστυνόμευση της Αθήνας
23 Ιανουαρίου 2014

Στην εκπόνηση ενός επιχειρησιακού σχεδίου, που θα στηρίζεται στην στενή συνεργασία Αστυνομίας και δήμου, για την αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας, συμφώνησαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας μετά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα ζητήματα ευνομίας και ευταξίας στο κέντρο της Αθήνας (παράνομη στάθμευση, παρεμπόριο, επαιτεία κ.λπ.), δεδομένης και της ουσιαστικής κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι, «για την πόλη της Αθήνας είναι καίριας σημασίας το πως θα διατεθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι τέθηκαν σε κινητικότητα» και υπογράμμισε:

«Δεν κρύβω ότι όλη αυτή η εκκρεμότητα με την ουσιαστική κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας δημιούργησε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα ευταξίας στην πόλη. Εκεί που είχαμε φθάσει σε κάποιο επίπεδο, βρεθήκαμε πάλι πίσω και πρέπει να ενισχυθεί πάση θυσία η αστυνόμευση και στα θέματα της στάθμευσης και στα θέματα του ελέγχου της κατοχής δημόσιου χώρου και στο θέμα της κοινής ησυχίας και σε πάρα πολλά άλλα ζητήματα.

Συμφωνήσαμε και εκπονούμε επιχειρησιακό σχέδιο για συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της Ελληνικής Αστυνομίας και είμαι αισιόδοξος ότι πολύ γρήγορα θα δούμε τα αποτελέσματα τα οποία ελπίζουμε να έχουμε».

Σημειώνεται πάντως ότι στο σχέδιο αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, που είναι σχεδόν έτοιμο από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προβλέπεται και η δημιουργία τμήματος Δημοτικής Αστυνόμευσης.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ