Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Δήμαρχος Πειραιά απαντά σε ερωτήσεις πολιτών

 Breaking News

Ο Δήμαρχος Πειραιά απαντά σε ερωτήσεις πολιτών
30 Ιανουαρίου 2014

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών, στην εκπομπή «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 – 90,4 FM», που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Ν. Παρασκευάς.

-Λύση για τους μικροπωλητές στο ΠΑΖΑΡΙ

Πολίτης, εκπροσωπώντας ομάδα μικροπωλητών από το παζάρι, ανέφερε ότι οι άδειές τους λήγουν την Παρασκευή και ζήτησε από το Δήμαρχο να τους δώσει παράταση μέχρι την Κυριακή. Διευκρίνισε ότι δεν χρωστάνε χρήματα προηγούμενων χρόνων, αλλά τώρα δεν μπορούν να πληρώσουν το ποσόν για τις νέες άδειες. Ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε:

«Θέλω να είμαι πολύ σαφής και ακριβής. Την πρώτη εβδομάδα της δημαρχιακής μου θητείας «κόψαμε» τον ομφάλιο λώρο του παζαριού με τους νονούς. Κανείς δεν το πίστευε, ούτε καν οι συνεργάτες μου ότι θα μπορούσαμε τόσο γρήγορα και τόσο εύκολα. Τελικά, είναι θέμα βούλησης και αποφασιστικότητας, να συγκρουστείς με την ανομία. Λυτρώσαμε λοιπόν τους μικροπωλητές από τους προστάτες. Έχουν μείνει οι κανονικοί μικροπωλητές, οι άνθρωποι του μόχθου, οι οποίοι τα φέρνουν και αυτοί δύσκολα, παρά το γεγονός ότι είναι περιορισμένος αριθμός σε περιορισμένο χώρο και με απόλυτη ευνομία. Να ευχαριστήσω τον Ταξίαρχο της Αστυνομίας Πειραιά γιατί μετά τη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας, έχει αναλάβει την αστυνόμευση η Ελληνική Αστυνομία.

Ξέρω ότι είναι δύσκολα. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει και την Κυριακή θα είναι στο παζάρι και στον πάγκο τους. Αρκεί να είναι νόμιμοι, να κόβουν τις αποδείξεις που πρέπει κλπ. Είμαστε μαζί τους. Τους υπερασπίζεται η λογική, η ηθική, ο νόμος και ο Δήμαρχος.»

-Τελικά τι θα κάνει ο Μιχαλολιάκος στις εκλογές;

Ακροατής ζήτησε από τον κ. Μιχαλολιάκο, να ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές. Ο κ. Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων :

«Αν δηλώσω σήμερα υποψήφιος, αυτομάτως έχει μπει ο Πειραιάς σε προεκλογική περίοδο. Αυτά είναι παλαιοκομματικά τερτίπια. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι πολλοί, ο δήμαρχος είναι ένας. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Το Ρολόι του Πειραιά, όπως είπα, θα χτυπήσει στην ώρα του, ούτε νωρίτερα ούτε αργότερα. Ο Πειραιάς θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Επί του παρόντος, μόνο έργο.

Όταν φύγω από το ραδιοφωνικό σταθμό, θα περπατήσω στους δρόμους να δω αν είναι καθαροί, θα πάω να δω τα παρτέρια αν είναι καθαρά, αν έχουν φυτευτεί, κ.α. Φτιάχνουμε δύο πλατείες, μια στην οδό Αιτωλοακαρνανίας και μια στην Κοκκινιά. Είμαστε σε φάση να απαλλοτριώσουμε το μεγάλο σχολείο, ενάμιση στρέμμα, στο Λόφο Βώκου. Είμαστε μπροστά σε μεγάλα έργα. Με εκλογές θα ασχολούμαστε; Στην ώρα τους.

Η δημοκρατία έχει κανόνες. Αναφέρει πότε είναι η προεκλογική περίοδος. Όποιος έχει έργο, του φθάνει η προβλεπόμενη προεκλογική περίοδος. Όποιος θέλει να βλέπει τον εαυτό του ως υποψήφιο δήμαρχο, γιατί την επομένη των εκλογών δεν θα τον βλέπει ούτε ως δημοτικό σύμβουλο, ας τρέχει τώρα. Δεν το λέω με κακία. Ο ακροατής να μην ανησυχεί. Ο Πειραιάς έχει βρει το δρόμο του.»

-Δρομολόγια λεωφορείων στον Προφήτη Ηλία

 Ακροάτρια από τη περιοχή του Προφήτη Ηλία, ζήτησε από το Δήμαρχο να μεριμνήσει ώστε τα δρομολόγια των λεωφορείων να είναι πιο τακτικά. Ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε :

«Η συγκοινωνία δεν ανήκει στο Δήμο. Έχουμε κάποια απαξιωμένα μικρά λεωφορεία που τα έχουμε δωρεάν ως δημοτική συγκοινωνία. Είμαστε ενόψει της παραλαβής δέκα μικρών λεωφορείων που θα μας τα χορηγήσει ο ΟΛΠ, για να διευκολύνουμε τέτοια δρομολόγια και θα το κάνουμε. Θα ασκήσουμε και την πίεση που μπορούμε να ασκήσουμε στον ΟΑΣΑ, για να πυκνώσει τα δρομολόγια προς τον Προφήτη Ηλία.»

-Έκκληση για πολλοστή φορά στους ζωόφιλους

Ακροάτρια, ζήτησε από το Δήμαρχο να κάνει έκκληση στους ιδιοκτήτες ζώων να προσέχουν τα ζώα τους και να μην ρυπαίνουν την πόλη. Ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε:

«Κάνω έκκληση για πολλοστή φορά στους δήθεν ζωόφιλους, γιατί για τους πραγματικούς ζωόφιλους έχουμε λύσεις. Χθες, με επισκέφθηκε μια επιτροπή από κατοίκους του Πειραιά που είναι ιδιοκτήτες ζώων, εξαιρετικοί άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν ένα χώρο στον οποίο θα μπορούν να βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους. Βέβαια, θα έχουν προμηθευτεί το φαράσι, τη σκούπα και τη σακούλα τους. Ο Πειραιάς έχει στενότητα χώρων. Δεν μπορώ να αφαιρέσω χώρο από τα παιδιά. Όμως βρήκαμε χώρο. Είναι ο χώρος που βρίσκεται δεξιά όπως κατεβαίνουμε στην παραλία της Φρεαττύδας, εκεί που είχαν βάλει τις παράγκες και όταν τις γκρέμισα, μερικοί «προοδευτικοί» φώναζαν. Θα το κάνουμε ένα ωραίο παρκάκι να πηγαίνουν οι ζωόφιλοι τα ζώα τους.

Εκείνοι που πηγαίνουν σε παιδικούς χώρους, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες και ρίχνουν φαγητό στα σκυλιά, στις γάτες και στα περιστέρια, δεν αγαπούν τα ζώα. Το καταγγέλλω. Μισούν τα παιδιά. Αν αγαπούσαν τα ζώα, αυτό θα το έκαναν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, όχι στο χώρο των παιδιών. Γι αυτό φίλες και φίλοι ακροατές, όταν βλέπετε ανθρώπους να πετάνε φαγητό στο δρόμο, να τους καταγγέλλετε ότι μισούν τα παιδιά του Πειραιά. Θα πέσει πολύ βαρύς ο πέλεκυς των προστίμων.

Θέλω να ανακοινώσω ορισμένα μέτρα. Είμαστε σε συνεργασία με οργανώσεις φιλόζωων για να τοποθετήσουμε, σε ορισμένα σημεία του Πειραιά, δωρεάν σακούλες για χρήση στα ζώα τους.»

-Διευκρινήσεις για τα Περίπτερα

«Η Δημοτική Αρχή είναι έντιμη και δεν θέλει να κοροϊδέψει κανένα. Αναφέρομαι στους ενοικιαστές που ενοικιάζουν περίπτερα. Αντί να ενοικιάζουν ένα περίπτερο θα μπορούσαν να ενοικιάζουν ένα κατάστημα, από τα πολλά που είναι ξενοίκιαστα. Ενοικιαστές είναι, δεν είναι οι αδειούχοι. Οι παλαιοκομματικοί στο παρελθόν γέμισαν τον Πειραιά με «δάσος» περιπτέρων για να το παίζουν καλοί. Και οι περιπτερούχοι με τη σειρά τους, επεξέτειναν τα τετραγωνικά μέτρα πολύ πέραν του νόμου. Αποτέλεσμα: να μην μπορούμε να κινηθούμε στα πεζοδρόμια ή να ενοικιάζει ένας ένα κατάστημα και να έχει μπροστά του ένα περίπτερο. Αυτό θα εκλείψει.

Όποιος νοικιάζει, του λέμε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μετακινηθεί – όχι να καταργηθεί – ή να πάει σε άλλη περιοχή. Η Βασιλέως Γεωργίου π.χ. και η περιοχή πέριξ του Δημοτικού Θεάτρου δεν μπορεί να είναι γεμάτη περίπτερα, το ίδιο και η Ακτή Μιαούλη. Πρέπει να φύγουν σχεδόν όλα. Όταν είναι να μετακινηθούν θα ενημερωθούν εγκαίρως. Τα έχουν κλειστά, γιατί δεν υπάρχει κανείς για να τα νοικιάσει και γίνονται ουρητήρια. Ξέρω ένα περίπτερο στη Βασιλέως Γεωργίου που είναι κλειστό δύο χρόνια. Και είχα καταγγελίες με αυτοψία της Διεύθυνσης Υγείας, ότι είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.»

-Έβλεπα  με τα μάτια μου το σκάνδαλο στα εξοπλιστικά

 Ο δήμαρχος δήλωσε: «Στα τριάμισι χρόνια που ήμουν Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης έστειλα 65 φακέλους στον Εισαγγελέα. Την πρώτη εβδομάδα της θητείας μου επέστρεψα στο Δημόσιο από τσέπες επιτηδείων 50 εκατομμύρια ευρώ, ακυρώνοντας συμβάσεις του προκατόχου μου. Αυτός ο ιερός χώρος, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου ο Έλληνας κατέθετε το υστέρημά του, το αίμα του, ώστε να μπορεί να υλοποιείται το «ουκ ελάττω παραδώσω», έγινε το όχημα του πλουτισμού πολλών ανθρώπων, αρχής γενομένης από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, που είναι έγκλειστος και συνέχισαν πολλοί άλλοι.

Προσπαθούν ορισμένοι να θίξουν στρατιωτικούς. Είναι πρόστυχο αυτό που κάνουν. Δεν ευθύνεται κανείς στρατιωτικός. Αυτοί οι στρατιωτικοί που εμπλέκονται, είχαν πάψει να είναι στρατιωτικοί. Ήταν επιλογή των πολιτικών ηγεσιών για να είναι συνεργάτες στην κλοπή. Δεν ήταν η ιεραρχία του Στρατού, του Ναυτικού, της Αεροπορίας που «λαδωνόταν». Ήταν αυτοί που επέλεγε η πολιτική ηγεσία και τους έκανε πολιτικούς. Τεράστια τα χρηματικά ποσά. Το έλεγα και στις παρέες μου, το έλεγα και στον Πρωθυπουργό τότε και δεν πίστευαν το μέγεθος. Δισεκατομμύρια τα ευρώ που έκλεψαν. Το χειρότερο: αγόρασαν εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία δεν χρειάζονταν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Αντί να φέρουν το Ζορμπά τον Εισαγγελέα, τον έντιμο άνθρωπο, με τον οποίο είχα μια άριστη συνεργασία, έπρεπε να φέρουν μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων εντίμων πατριωτών για να αξιολογήσουν ποια εξοπλιστικά προγράμματα έχει ανάγκη η εθνική άμυνα και ποια δεν είχε. Αυτό είναι το πρώτο σκάνδαλο: ποιος είχε πάρει την ευθύνη να αγοράσουμε εξοπλισμούς που δεν χρειάζονταν; Να πάει κατευθείαν φυλακή. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.»

-Να ενωθεί η πόλη με το λιμάνι

«Είμαι εναντίον της πώλησης των μετοχών σε ιδιώτη. Όμως καμία πώληση μετοχών δεν συνεπάγεται πώληση του εδάφους. Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία εταιρεία θα είναι που ιδιωτικοποιείται. Αν ιδιωτικοποιηθεί… Εκείνο που έχει σημασία είναι να ενωθεί η πόλη με το λιμάνι της. Την έχουν αποκόψει με τα κάγκελα. Και αυτό προωθούμε. Έχουμε πλήρη συμφωνία να πάρουμε τους χώρους πίσω, να πέσουν τα κάγκελα, να φτιάξουμε ένα πεζόδρομο επί της λιμενικής ζώνης, που να είναι για τους πολίτες και να παίρνουμε και ανταποδοτικά ως Δήμος του Πειραιά, γιατί υφίσταται μεγάλη φθορά και ζημιά η πόλη από τη λειτουργία του λιμανιού».

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ