Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Αντώνης Καλογερόγιαννης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Πειραιά

 Breaking News

Ο Αντώνης Καλογερόγιαννης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Πειραιά
24 Ιανουαρίου 2014

*του Κώστα Παναγιωτάκη

Την κάθοδό του στον προεκλογικό στίβο του Πειραιά επισημοποίησε χθες το μεσημέρι, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, κ. Αντώνης Καλογερόγιαννης.

Ο κ. Καλογερόγιαννης αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ επιλέγοντας να έχει στο πλευρό του μια ομάδα Πειραιωτών που μπορούν να υψώσουν δυνατή αντιμνημονιακή και αυτοδιοικητική φωνή και να πουν ΟΧΙ στις επιταγές της Τρόικας.

Στην ομιλία του ήταν ιδιαίτερα «καυστικός» για τον σημερινό Δήμαρχο, Βασίλη Μιχαλολιάκο (σ.σ. τον χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο τύπο με το κομπολόι»!) και ουσιαστικά, του χρέωσε την κατάντια της πόλης, την οποία ο ίδιος παρατηρεί σε όλους σχεδόν τους τομείς. Μίλησε για κακοδιοίκηση και κακοδιαχείρηση, αποκάλυψε στοιχεία και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν επέλεξε να στείλει τα στοιχεία αυτά στον Εισαγγελέα διότι δεν πιστεύει στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της πόλης. Τις επόμενες μέρες ο κ. Καλογερόγιαννης θα παρουσιάσει το συνολικό πρόγραμμά του.

Επιθυμία του, σε αυτή τη συνέντευξη τύπου ήταν να ενημερώσει τους εκπροσώπους του Τύπου για όσα «περίεργα» συμβαίνουν στον Πειραιά και, μέσω αυτών, να δώσει κίνητρα στους πολίτες ώστε να επιλέξουν ΣΩΣΤΟ δήμαρχο για την πόλη στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου (αν αυτές γίνουν στην ώρα τους). Μεταξύ άλλων ο κ. Καλογερόγιαννης είπε: «Καλούνται οι Πειραιώτες να επιλέξουν ανάμεσα σε Δήμαρχο που εφαρμόζει απόλυτα τις επιταγές της Τρόικας και σε Δήμαρχο που θέλει και μπορεί να αντισταθεί στην λαίλαπα του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Είναι σαφέστατο ότι ο Δήμαρχος Πειραιά, ο σημερινός και απερχόμενος Δήμαρχος της πόλης μας ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Ανήκει στην κατηγορία των φίλων και υποστηρικτών της κατοχικής κυβέρνησης, ανήκει στην κατηγορία των κύριων εκφραστών των πολιτικών της τρόικας και του ΔΝΤ.

Ποιόν νομίζει ότι μπορεί να ξεγελάσει λέγοντας ότι αποσύρθηκε από την κεντρική πολιτική, ότι δεν έχει πια κόμμα αλλά το κόμμα του είναι ο Πειραιάς; Δεν μπορεί να υποδυθεί το πρόβατο ένας λύκος… πώς να το κάνουμε …δεν πείθει κανέναν!

Στην πράξη, τα 3 ½ χρόνια της θητείας του, τι έκανε στην πράξη ; Απλά πράγματα: υπέγραφε αδιαμαρτύρητα όλες τις επαίσχυντες πράξεις διαθεσιμότητας και στην ουσία απολύσεων των υπαλλήλων του Δήμου Πειραιά. Εφάρμοσε κατά γράμμα τις εντολές για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων όταν άλλοι Δήμαρχοι με πολύ γρήγορες και συνοπτικές διαδικασίες κατάφεραν να κρατήσουν μεγάλο μέρος των Δημοτικών Αστυνομικών π.χ. ο Δήμαρχος Αθηναίων ο κος Καμίνης, έχει ήδη κρατήσει περίπου 400 δημοτικούς αστυνομικούς με ενέργειες του από τον Σεπτέμβριο του 2013.

Στα 3 ½ χρόνια δεν δυσαρέστησε ούτε μια φορά τον πολιτικό του φίλο και κουμπάρο και ήταν ο μόνος Δήμος που δεν έκλεισε ούτε μια μέρα όταν όλοι οι Δήμοι της χώρας ήταν κλειστοί λόγω απεργίας της ΠΟΕ ΟΤΑ…

Τι απομένει λοιπόν στους πολίτες ; Ποια επιλογή έχουν ;

Η επιλογή τους είναι μονόδρομος… Επιλέγουν Δημάρχους που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τη κατοχική κυβέρνηση, επιλέγουν δημάρχους που μπορούν να λένε και κανένα ΟΧΙ στις εντολές του Ραιχενμπαχ και του Φούχτελ…

Πιστεύοντας ότι ανήκω σε αυτήν την κατηγορία, κι εγώ και οι συνεργάτες μου στην δημοτική κίνηση «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».

Συμμετέχω και ζητώ την ψήφο του Πειραϊκού λαού για να κάνουμε πράξη ορισμένα πολύ απλά και αυτονόητα που δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Να βοηθήσουμε ενεργά την οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας. Να βοηθήσουμε τους εμπόρους και τις επιχειρήσεις που κάθε μέρα πλήττονται όλο και πιο πολύ από τα μνημονιακά χαστούκια του Σαμαρά. Να τους δώσουμε κίνητρα να ανοίξουν και πάλι τα μαγαζιά που έβαλαν λουκέτα. Να βοηθήσουμε αυτούς που είναι έτοιμοι να κλείσουν

Για παράδειγμα, να απαλλάξουμε ως Δήμος όλες τις νέες επιχειρήσεις που ανοίγουν στην πόλη μας, όλα τα νέα καταστήματα από την καταβολή Δημοτικών Τελών για μια πενταετία τουλάχιστον. Και μην μου πείτε ότι ο Δήμος θα χάσει χρήματα κι ότι δεν βγαίνει οικονομικά… Μπορεί να τα βρει από γιορτές που διοργανώνονται για ψύλλου πήδημα στο Δήμο μας. Μπορούν να εξοικονομηθούν χρήματα από τις προσλήψεις ειδικών συμβούλων του Δημάρχου που κοστίζουν περίπου 24.600 € το χρόνο και μάλιστα αρκετοί από αυτούς δεν έχουν πατήσει καν το πόδι τους στο Δημαρχείο αλλά την ώρα που ήταν σύμβουλοι και πληρώνονταν, ήταν στο εξωτερικό και έφτιαχναν ατομική επιχείρηση… Μπορούν να εξοικονομηθούν από τις περικοπές στα έξοδα του Δημοτικού Θεάτρου και τις παραστάσεις που «υπερχρεώνονται».

Δεν αρκούν οι δηλώσεις του Δημάρχου ότι δεν υπάρχει κανείς δημότης χωρίς τρόφιμα και φάρμακα… Που είναι τα δημοτικά ιατρεία; Που είναι ο οικογενειακός ιατρός ανά δημοτικό διαμέρισμα; Πού είναι τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων; Δεν αρκούν μόνο τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που λέει με ευκολία ο απερχόμενος Δήμαρχος… Εκείνος άραγε τι έχει να παρουσιάσει; Μήπως πάλι τον μεγάλο παιδότοπο από το ΣΕΦ ως τη Μυρτιδιώτισσα; Μήπως την διεκδίκηση από τον ΟΛΠ των οφειλόμενων όταν ο ΟΛΠ με τις ευλογίες του πωλείται από το ΤΑΙΠΕΔ κι ο Δήμος δεν έχει πάρει τίποτα ως τώρα; Ή μήπως την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου που είχε υποσχεθεί προεκλογικά όταν ο ίδιος δεν αντέδρασε έγκαιρα στην μεταφορά των Δικαστηρίων και έβαλε πλάτη στις επιθυμίες του φίλου του πρωθυπουργού;…»

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ο κ. Αντώνης Καλογερόγιαννης αποκάλυψε ότι ο συνδυασμός του θα έχει «ηχηρά» ονόματα από όλους τους πολιτικούς χώρους, κάποια από τα οποία θα προέρχονται και από το χώρο του πρώην ΠΑΣΟΚ (συνδυασμός Φασούλα) αλλά και από τη σημερινή σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου. Σε ερώτηση της εφημερίδας μας για «συνεργασίες» με άλλους ανεξάρτητους συνδυασμούς που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συμμετέχουν στα κοινά της πόλης, ο κ.Καλογερόγιαννης απάντησε ότι, στο παρελθόν, έγιναν κάποιες συζητήσεις σε κλειστό κύκλο αλλά αυτές δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Ως προς τον πολιτικό χώρο που ανήκει ο κ. Καλογερόγιαννης, αυτόν των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δήλωσε ότι δεν αποποιείται την κομματική του ταυτότητα αλλά η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος έχει εκφράσει τη διάθεσή της να μην δώσει χρίσματα και θα στηρίξει δυνατές ανεξάρτητες και αντιμνημονιακές φωνές στους δήμους απ’ όπου και αν προέρχονται.

Στο πλευρό του κ. Καλογερόγιαννη θα είναι και οι:

-Βασίλης Συκής, Μηχανολόγος, University of North Carolina

-Αλεξάνδρα Βερναρδάκη , Στέλεχος ΚΕΕΛΠΝΟ

-Παναγιώτης Μαζαράκης, πρώην εργαζόμενος ΔΗ.ΡΑ.Π.

-Βαγγέλης Χατζησίμος , Τενόρος, Αν.Διευθυντής Λυρικής Σκηνής

-Έφη Καλλέργη, Φαρμακοποιός

-Ευτυχία Αυγουλή , Οικιακά

-Κορίνα Καλογερόγιαννη – Ρόπου , Εκπαιδευτικός

-Χαράλαμπος Βέντος , Οδοντοτεχνίτης

-Γεράσιμος Γραμματικόπουλος, Ιδιωτικός Υπάλληλος

-Σπύρος Σκορδίλης , Ιδιωτικός Υπάλληλος

-Ελεάνα Περπερίδου, Ιδιωτικός Υπάλληλος

-Κωστας Πολυχρονόπουλος, Δημοτικός Υπάλληλος

-Μαρία Παπαϊωσήφ, Ιδιωτικός Υπάλληλος

-Ευα Παπαδοπούλου , Μουσικός

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ