Εφημερίδα Κοινωνική

Να ενισχυθεί η Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασίας Πειραιά

 Breaking News

Να ενισχυθεί η Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασίας Πειραιά
21 Ιανουαρίου 2014

Η υπηρεσία επιτελεί πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των πολιτών και την είσπραξη εσόδων από τη μεριά του κράτους.

Επίσκεψη στην Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας Πειραιά πραγματοποίησε σήμερα η Μαρία Ρεπούση, βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ. Στη διάρκεια της επίσκεψης η βουλευτής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την κ. Καλακώνα Χαρά καθώς και με εργαζόμενους της υπηρεσίας και να συζητήσει μαζί τους αναλυτικά τα προβλήματα μιας υπηρεσίας που επιτελεί πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των πολιτών και την είσπραξη εσόδων από τη μεριά του κράτους.

Η νομική περιφρούρηση των ανθρώπων που πραγματοποιούν τους ελέγχους, η σωματική τους προστασία, η καταβολή εξόδων μετακίνησης, η κάλυψη της υπηρεσίας σε υλικοτεχνική υποδομή συνιστούν απαραίτητες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η υπηρεσία. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να εφοδιαστεί με τα κατάλληλα μέσα και εργαλεία προκειμένου ν’ ανταποκριθεί στην αποστολή της.

Ενώ όμως το κράτος περιμένει από την υπηρεσία ν’ ανταποκριθεί στο έργο της, δεν της παρέχει επαρκείς υποδομές για την εύρυθμη λειτουργία της. Στη διάρκεια της συζήτησης, η βουλευτής είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η είσπραξη των προστίμων αδήλωτης εργασίας καθώς και για τα νομικά ελλείμματα που υπάρχουν στη διακρίβωση τόσο της εκ περιτροπής όσο και της μερικής απασχόλησης. Για να πάρει συγκεκριμένες απαντήσεις από τη μεριά της κυβέρνησης, η Μαρία Ρεπούση προτίθεται να καταθέσει συγκεκριμένη επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Η βουλευτής συναντήθηκε επίσης και με εργαζόμενους του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου που έχει ως αποστολή την εφαρμογή των προστατευτικών διατάξεων της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων κατά τις ώρες απασχόλησής τους. Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν αναλυτικά στις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν στη γραμματειακή υποστήριξη, την υλικοτεχνική υποδομή καθώς και στην μη καταβολή εξόδων μετακίνησης απαραίτητων για την σωστή τέλεση της εργασίας τους.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ