Εφημερίδα Κοινωνική

Με τη «σφραγίδα» των εφήβων οι βιώσιμες αλλαγές στις πόλεις

 Breaking News

Με τη «σφραγίδα» των εφήβων οι βιώσιμες αλλαγές στις πόλεις
22 Ιανουαρίου 2014

Με ιδιαίτερη επιτυχία ανακοινώθηκαν οι ομάδες μαθητών που συμμετέχουν στην Εκστρατεία ECOMOBILITY 2013-14. Η αξιόλογη προσπάθεια επένδυσης που γίνεται στη νέα γενιά μέσω της Εκστρατείας, παρουσιάστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Επιστημονικής Κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Φορέων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας καθώς και των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών.

Φέτος, συμπληρώνονται έντεκα χρόνια, που υλοποιείται το πρόγραμμα και τα αποτελέσματά του είναι φανερά στην διαμόρφωση αντίληψης των νέων αλλά και στην αλλαγή νοοτροπίας που βοηθά στην ανάπτυξη μίας βιώσιμης πόλης.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων της Εκστρατείας που θα γίνουν στις 30 πόλεις, οι ομάδες των μαθητών θα καταθέσουν λύσεις για την περιοχή τους, μέσα από δημιουργικές προσεγγίσεις και ιδέες που είναι ελεύθεροι να επιλέξουν (θεατρικά δρώμενα, video, τραγούδια, κατασκευές, ζωγραφική, χορό κ.ά.). Η ομάδα με την καλύτερη εργασία και ο καθηγητής θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, που θα γίνει τον Ιούνιο. Οι νικητές των δημιουργικών βραβείων θα φιλοξενηθούν τον Αύγουστο, στο ECOCAMP στα Καλάβρυτα.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ