Εφημερίδα Κοινωνική

Κοσμοσυρροή στη διάλεξη του καθηγητή Χρήστου Γιανναρά στην Ιωνίδειο

 Breaking News

Κοσμοσυρροή στη διάλεξη του καθηγητή Χρήστου Γιανναρά στην Ιωνίδειο
31 Ιανουαρίου 2014

Στην κατάμεστη αίθουσα της Ιωνιδείου Σχολής μίλησε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χρήστος Γιανναράς με θέμα: «Ποια παιδεία εγγυάται ανάπτυξη». Η διάλεξη οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είμαι από εκείνους που αγαπούν πολύ τον κ. Γιανναρά. Τον εκτιμώ πολύ και τον θαυμάζω. Ο κ. Γιανναράς έχει πάρα πολλά να δώσει στην Ελλάδα και στην ελληνική νιότη.»

Ο καθηγητής κ. Χρήστος Γιανναράς αφού επισήμανε ότι «ο καλύτερος γιορτασμός της επετείου των Ελληνικών Γραμμάτων είναι ο προβληματισμός για την παιδεία», τόνισε: «τον εκσυγχρονισμό της παιδείας τον καταλαβαίνουμε καθαρά χρησιμοθηρικά. Ο τίτλος που βάλαμε στη σημερινή εισήγηση αυτό θέλει να δείξει. Κάτι καθολικά αποδεκτό είναι ότι η παιδεία πρέπει να υπηρετεί την ανάπτυξη, δηλαδή την ανάπτυξη της παραγωγικότητας και επομένως την ανάκαμψη της οικονομίας. Η παιδεία που αποσκοπεί στην ανάπτυξη σημαίνει να βγάλει ανθρώπους εξειδικευμένους σε πρακτικές εφαρμογές της γνώσης, ανθρώπους ικανούς να παράγουν. Αυτό μοιάζει να είναι η κυρίαρχη νοοτροπία με επιπτώσεις οι οποίες είναι προβληματικές».

Μετά την εισήγηση επακολούθησε πλούσιος διάλογος ανάμεσα στον καθηγητή κ. Γιανναρά και στο κοινό με μεγάλο ενδιαφέρον. Στο τέλος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος απένειμε αναμνηστική τιμητική πλακέτα του Δήμου στον κ. Γιανναρά.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ