Εφημερίδα Κοινωνική

Κερατσίνι: Τα μόνιμα προβλήματα της πόλης…

 Breaking News

Κερατσίνι: Τα μόνιμα προβλήματα της πόλης…
25 Ιανουαρίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, παρατηρήσεις και υπονοούμενα.

Θέματα που απασχολούν αρκετό καιρό το Δήμο ακούστηκαν ξανά στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη 1η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάποια από αυτά είναι θέματα διαδικαστικά και αφορούν στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και συχνά οι δημοτικοί σύμβουλοι διαμαρτύρονται για αυτά. Ένα χαρακτηριστικό είναι η αργοπορημένη ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων για τη συνεδρίαση των επιτροπών Το θέμα το έθεσε ο κ. Κούβαρης αναφέροντας χαρακτηριστικά : « Δεν είναι δυνατόν να συνεδριάζει η Οικονομική επιτροπή του Δήμου στη 1 το μεσημέρι και ο αρμόδιος από την παράταξή μου να ενημερώνεται με γραπτό μήνυμα ένα τέταρτο νωρίτερα.» Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα αυτό είχε θίξει σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και ο κ. Ζούπης, αλλά όπως φαίνεται η κατάσταση δεν διορθώθηκε.

Κάποια άλλα θέματα σχετίζονται, πάλι με την ελλιπή ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων αναφορικά με τις αποφάσεις που παίρνουν και την τυχόν έγκριση ή απόρριψη από το αρμόδιο τμήμα της αποκεντρωμένης διοίκησης. Το θέμα αυτό «ήρθε» με ερώτηση του Κ. Χρονόπουλου ο οποίος ρώτησε να μάθει σε τι στάδιο βρίσκεται η λύση της ΔΗΚΕΠΑ και ποια η στάση της Παρέδρου στο θέμα αυτό.

davgiotiΆλλο θέμα που συζητήθηκε, πάλι με τοποθέτηση του κ. Κούβαρη, ήταν η «καταστρατήγηση των όρων συμφωνίας που είχε κάνει ο Δήμος ( κατόπιν έγκρισης της πρότασης και από τη πλειοψηφία των συμβούλων) για να στηθούν πάγκοι σε διάφορες πλατείες την περίοδο των εορτών. Σύμφωνα με καταγγελίες του κ. Κούβαρη, όχι μόνο δεν τηρήθηκαν τα συμφωνημένα, αλλά οι πάγκοι ξαφνικά κατέκλεισαν την πόλη. Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, συμφώνησαν ότι ο δήμος έχασε λεφτά με αυτόν τον τρόπο και πρέπει να κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις για να «κυνηγήσει» νομικά τα συμβόλαια.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Δαβγιώτη : « Ήρθατε τώρα για να μας πείτε για τις αποφάσεις που έχουμε πάρει;» Η Αντιδήμαρχος σαφώς αναφέρεται στην κάκιστη εικόνα που παρουσιάζει το Δημοτικό συμβούλιο, αφού πολλές φορές οι συνεδριάσεις αναβάλλονται γιατί οι σύμβουλοι δεν εμφανίζονται. Ποιος ευθύνεται όμως για αυτό; Είναι θέμα αδιαφορίας από την πλευρά των δημοτικών Συμβούλων ή ευθύνεται η Διοίκηση, όπως την κατηγορούν, γιατί τρία χρόνια τώρα δεν έχει καταφέρει να οργανώσει σωστά το Δήμο;

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ