Εφημερίδα Κοινωνική

Κέντρο Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης αποκτά ο δήμος Αθηναίων

 Breaking News

Κέντρο Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης αποκτά ο δήμος Αθηναίων
24 Ιανουαρίου 2014

Πληθώρα online υπηρεσιών στους Αθηναίους προσφέρει το Κέντρο Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης που παρουσίασαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης και ο γγ του δήμου, Θ.Λιβάνιος.

Πλέον κάθε δημότης του δήμου Αθηναίων μπορεί να υποβάλει ηλεκτρονικά μια αίτηση και να παρακολουθεί, με βάση τον ηλεκτρονικό αριθμό πρωτοκόλλου, την πορεία του αιτήματός του. Με αυτόν τον τρόπο είναι γνωστό ανά πάσα στιγμή ποιος υπάλληλος κάνει τι, ενώ με την κατάργηση της προσωπικής επαφής μεταξύ αιτούντα και υπαλλήλου αποκλείονται ενδεχόμενες παράνομες δοσοληψίες.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εφαρμογής της πληροφορικής και των δυνατοτήτων του Διαδικτύου, που προσφέρει άμεση προσβασιμότητα και ταχύτατη εξυπηρέτηση στον πολίτη, καθιστώντας τον δήμο Αθηναίων τον μοναδικό δήμο της χώρας που έχει καταστήσει ηλεκτρονικές τόσες πολλές λειτουργίες.

Συγχρόνως, το πρόγραμμα καθιστά τον δήμο Αθηναίων τον μοναδικό δημόσιο φορέα που έχει ανοικτό και διαθέσιμο σε κάθε φάση της πορείας του τον προϋπολογισμό του.

«Αυθεντική πολιτική πράξη» χαρακτήρισε ο κ. Καμίνης το Κέντρο Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση εν γένει, καθώς «συρρικνώνει τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ικανοποιεί το πάγιο αίτημα της διαφάνειας και καθιστά απόλυτα μετρήσιμο τον χρόνο διεκπεραίωσης των αιτημάτων».

Ηλεκτρονικά θα γίνεται πλέον η έκδοση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η πλέον πολύπλοκη διαδικασία σε έναν δήμο. Επίσης, στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών δημοπρασιών, 15 διαγωνισμοί του δήμου έχουν ήδη γίνει ηλεκτρονικά. Συγχρόνως, το σύστημα αποδέχεται την ηλεκτρονική υποβολή υπεύθυνης δήλωσης.

Όπως σημειώθηκε, από τη μέχρι στιγμής ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων έχουν εξοικονομηθεί 200.000 ευρώ ετησίως (από το κόστος εκτύπωσης και φθοράς εκτυπωτών), ενώ με το σύστημα έχουν μπει οι βάσεις ώστε σε μια τετραετία να μην διακινείται με χαρτί κανένα έγγραφο.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ