Εφημερίδα Κοινωνική

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – Άλλος για την «βάρκα» μας;

 Breaking News

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – Άλλος για την «βάρκα» μας;
26 Ιανουαρίου 2014

Φαίνεται ότι το να είσαι υποψήφιος αυτή την συγκεκριμένη πολιτική στιγμή, είναι δίκοπο μαχαίρι! Ενώ στις προηγούμενες εκλογές για την αυτοδιοίκηση, οι περισσότεροι υποψήφιοι σχεδόν …ξημεροβραδιαζόντουσαν στα κομματικά γραφεία μέχρι να πάρουν το χρίσμα, τώρα το αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Αφήνουμε τον Γενάρη πίσω μας και μπαίνουμε στον Φλεβάρη και ενώ λίγο πολύ όλοι μας ξέρουμε ποιοι θέλουν ή δεν θέλουν να είναι δήμαρχοι, κανείς δεν παίρνει την πρωτοβουλία να το ανακοινώσει ξεκάθαρα!

Εκτός κάποιων εξαιρέσεων, οι περισσότεροι παρακολουθούν τα γεγονότα, τις εξελίξεις και τις … δημοσκοπήσεις, αλλά κυρίως τις προθέσεις των επιτελείων των κομμάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στις μεγάλες πόλεις, Αθήνα, Πειραιά οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο!

Κι ενώ για την Αθήνα «παίζει» ανοιχτά το όνομα του πρώην Νικήτα Κακλαμάνη, ο ίδιος φαίνεται λένε οι πληροφορίες να μην θέλει το χρίσμα από τη ΝΔ, με αφορμή την κριτική που έχει ασκήσει τόσο καιρό κατά της πολιτικής λιτότητας.

Κι αν για την Αθήνα το ντέρμπι είναι αμφίρροπο, σε μια ενδεχόμενη «σύγκρουση, Κακλαμάνη-Καμίνη-Κασιδιάρη, στον Πειραιά, τι;

Έχουμε ξαναγράψει εδώ, το προβάδισμα έχει έναντι των άλλων υποψηφίων ο νυν Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, όμως ο ίδιος ακόμη δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του και μάλιστα παροτρύνει και τους αντιπάλους του (όποιοι είναι αυτοί) να μην μπουν από τώρα σε προεκλογική διαμάχη που δεν θα κάνει καλό στην πόλη. Το κριτήριο του κόσμου στις Δημοτικές, είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό στις εθνικές εκλογές.

Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν, είναι στον Πειραιά, ποιοι θα είναι υποψήφιοι; Η αρχή έγινε με τον ανεξάρτητο (και στην ουσία και ίσως… στο χρίσμα) Αντώνη Καλογερόγιαννη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως «άφθαρτο» κόμμα αφού δεν έχει αναλάβει ποτέ εξουσία, ποιον θα ανακοινώσει; Τον Θ. Δρίτσα; Εκείνος φαίνεται να επιθυμεί πιο πολύ την κοινοβουλευτική έδρα. Θα είναι άραγε καταλυτικός ο ρόλος των Καρδαρά (έχει ήδη θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του Δ.Σ.Π.) και Σταθάκη στις όποιες ζυμώσεις; Θα είναι κάποιο άλλο πρόσωπο από τα «σπλάχνα» του ΣΥΡΙΖΑ ή θα προτείνει πρόσωπο κοινής αποδοχής; Εδώ ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο συνεργασιών αλλά και «εκπλήξεων»! Και φτάνουμε στο πρώην ΠΑΣΟΚ (αυτό του συνδυασμού του πρώην δημάρχου Π. Φασούλα). Πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να συμμετέχουν ξανά στα κοινά της πόλης αλλά «αστιγμάτιστοι» από τις πολιτικές του παρελθόντος της πράσινης παράταξης. Ακούσαμε για κάποιους που ίσως μπουν σε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια όπως αυτό του Αντώνη Καλογερόγιαννη. Άλλοι πάλι (μαζί με στελέχη της ΔΗΜΑΡ) φλερτάρουν με τους «58» το θέμα των οποίων θα ξεκαθαρίσει την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.

Ο ανεξάρτητος και μαχητικός Ιωσήφ Βουράκης που ασχολείται καιρό με τα κοινά, έχοντας έντονη αντιπολιτευτική δράση έχει ως τώρα καταφέρει να μπει δυνατά στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό. Ανακοινώνει υποψηφιότητα την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο ξενοδοχείο SAVOY.

Όσο για τους υπόλοιπους; Το ΚΚΕ μάλλον θα στηριχθεί στη γνωστή και δοκιμασμένη «συνταγή» της Ελπίδας Παντελάκη (στις 3/2 έχει προγραμματιστεί σχετική εκδήλωση στο ΤΙΤΑΝΙΑ), ενώ από πλευράς της παράταξης «Πειραιάς-Πόλης-Θρύλος», ανακοινώθηκε δια στόματος Φίλιππου Καμπούρη ότι εντός των επόμενων 15 ημερών θα γίνουν διεργασίες για να αποφασιστεί η πορεία της «παράταξης Μαντούβαλου» προς τις εκλογές. Ο ίδιος είπε στο δημοτικό ραδιόφωνο ότι επιθυμεί να συμμετέχει ξανά στα κοινά της πόλης και αναφέρθηκε σε εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια…

Βερνίκος, Δρυμιλής και λοιποί ενδιαφερόμενοι για τον Δήμο, βρίσκονται σε αναζήτηση πορείας και προσώπων. Το ίδιο συμβαίνει και από πλευράς Ολυμπιακού που μετά τη διαμάχη του με τον σημερινό Δήμαρχο (λόγω Μελισσανίδη), ψάχνει «βαρύ όνομα» αποδεκτό στην «ερυθρόλευκη» εξέδρα.

Σε κάθε περίπτωση, κοντός ψαλμός αλληλούια! Οι Δημότες είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν – επηρεασμένοι ενδεχομένως, από την πολιτική συγκυρία. Σε κάθε περίπτωση, όλοι στον Πειραιά, επιμένουν ότι ο επόμενος Δήμαρχος θα πρέπει να γνωρίζει καλά τα θέματα της πόλης και να μην είναι «κομματική» επιλογή.

 

…ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε για υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά τον βουλευτή, Νίκο Κούζηλο.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ