Εφημερίδα Κοινωνική

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ η Αττικό Μετρό από τα έργα επέκτασης προς Πειραιά.

 Breaking News

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ η Αττικό Μετρό από τα έργα επέκτασης προς Πειραιά.
21 Ιανουαρίου 2014

Ικανοποιητικά εξελίσσονται, σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, τα έργα επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά.

Αναλυτικά η εξέλιξη των εργασιών κατά τους τελευταίους μήνες έχει ως εξής:

-Έως τα τέλη Νοεμβρίου είχαν διανοιχτεί τα πρώτα 44 μέτρα σήραγγας από τα 6.364 μέτρα που αναμένονται συνολικά στο έργο (πρόοδος 0,69%) και είχαν τοποθετηθεί 43 δακτύλιοι από τους 4.243. Ο ρυθμός της εκσκαφής αναμένεται να αυξηθεί μετά από τα πρώτα μέτρα.

-Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες παράκαμψης δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και ύδρευσης στο Φρέαρ Κομνηνού.

-Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η γενική εκσκαφή του σταθμού Κορυδαλλός. Στα τέλη Νοεμβρίου βρίσκονταν ήδη στο τέταρτο επίπεδο εκσκαφής του.

-Επίσης, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής πασσάλων και κεφαλοδέσμου του κυρίως σταθμού της Νίκαιας. -Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και εφαρμογής εκτοξευόμενου σκυροδέματος στο Σταθμό (5ο επίπεδο).

-Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες παράκαμψης δικτύων στο σταθμό Μανιάτικα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η εργοταξιακή κατάληψη και περίφραξη του σταθμού. Για το λόγο αυτό, από τις 8 Ιανουαρίου βρίσκονται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πλησίον του σταθμού.

-Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιολογικές διερευνητικές τομές στη περιοχή του ΟΛΠ στο σταθμό Πειραιά.

-Ολοκληρώθηκε, ακόμη, η αρχαιολογική ανασκαφή στο υπό κατάληψη τμήμα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση των αρχαιολογικών πηγαδιών/ δεξαμενών στην πλατεία Π. Μπακογιάννη στο σταθμό Δημοτικό Θέατρο.

-Σε εξέλιξη βρίσκεται η αρχαιολογική ανασκαφή στο ΒΑ τμήμα της πλατείας Κοραή, ενώ ολοκληρώθηκε στο Φρέαρ Δεληγιάννη.

-Τέλος, έτοιμος για τη δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό έχει δηλώσει πως είναι ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά χωρίς να έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση.

Το πρώτο πάντως τμήμα της γραμμής που θα κατασκευαστεί θα είναι το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Ευαγγελισμός με εννέα σταθμούς και προϋπολογισμό 1 δις ευρώ.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ