Εφημερίδα Κοινωνική

Οι… «Poustiriots» και ο Πειραιάς

 Breaking News

Οι… «Poustiriots» και ο Πειραιάς
16 Ιανουαρίου 2014

*του Δημήτρη Αγγελίδη στην εφημερίδα των Συντακτών

Με ερωτήσεις για τα στερεότυπα που θέτουν τους ομοφυλόφιλους εκτός οικογένειας, παρενέβησαν και πάλι στον Πειραιά οι Poustiriots σε εκδήλωση για το θεσμό της οικογένειας που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη με πρωτοβουλία του δημάρχου Βασίλη Mιχαλολιάκου που έχει δηλώσει ότι δεν θέλει ομοφυλόφιλους στο περιβάλλον του και ότι δεν τους εμπιστεύεται στον δημόσιο βίο. Μόλις άκουσε ότι στην εκδήλωση παρευρίσκονται ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς), ο κ. Μιχαλολιάκος τους ευχήθηκε ειρωνικά «και εις ανώτερα».

Στη συνέχεια προλογίζοντας την εκδήλωση ο δήμαρχος διεκδίκησε το… δικαίωμα του στο ρατσισμό και την ομοφοβία, βάζοντας ένα ζήτημα κοινωνικών διακρίσεων και ισονομίας με όρους «αισθητικής». «Δεν μου αρέσει αισθητικά να βλέπω δύο άντρες να φιλιούνται και διεκδικώ το πολιτικό δικαίωμα να το λέω», είπε χαρακτηριστικά πριν αποχωρήσει.

Με ερωτήσεις τους προς την ομιλήτρια Τζένη Σουμάκη, παιδοψυχίατρο – ψυχαναλύτρια, μέλη της ομάδας έκαναν ερωτήσεις για τον αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών από το δικαίωμα της νομικής αναγνώρισης των σχέσεών τους και από την τεκνοθεσία. «Χρειάζεται χρόνος για να ωριμάσουν οι συνθήκες», απάντησε η κ. Σουμάκη.

Η ομάδα, που ανήμερα των Φώτων είχε δώσει συμβολικά φιλιά μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών κατά τη διάρκεια του Αγιασμού των Υδάτων για να διαμαρτυρηθεί για την ομοφοβική παρέμβαση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στα του Συμφώνου Συμβίωσης, επιχείρησε να διαλύσει μύθους που είναι ακόμα κυρίαρχοι στον ελληνικό δημόσιο λόγο για την ομοφυλοφιλία: Τον μύθο ότι η ομοφυλοφιλία είναι ψυχιατρική νόσος και τον μύθο ότι τα παιδιά ομόφυλων οικογενειών θα γίνουν ομοφυλόφιλοι. «Είμαστε γονείς. Είμαστε κόρες. Είμαστε γιοι. Είμαστε παιδιά, έφηβοι-συγγενείς σας. Η δασκάλα σας στο σχολείο, η δικηγόρος, ο καθαριστής. Είμαστε η “θεία που δεν παντρεύτηκε ποτέ’. Κι η κόρη που έκοψε τα μαλλιά της κοντά και δεν αντέχει τα σεξιστικά αστεία. Κι η άλλη κόρη που φαίνεται εντελώς “φυσιολογική’. Κι ο γιος που εξαφανίστηκε στο εξωτερικό και συγκατοικεί με έναν φίλο του εδώ και 20 χρόνια. Είμαστε το παιδί που τρέμει μήπως φάει ξύλο και μείνει άστεγο. Και το παιδί που δε φοβάται τις αντιδράσεις σας και κυματίζει rainbow σημαίες. Δεν κρυβόμαστε – Δε σιωπάμε – Δεν απολογούμαστε. Queers fight back», γράφουν στο φυλλάδιο που μοίρασε η ομάδα στην είσοδο της εκδήλωσης, παραπέμποντας στο ιστολόγιό της poustiriot.blogspot.com.3-gay

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ