Εφημερίδα Κοινωνική

Οι μίζες επιστρέφουν στο δημόσιο και πιάνουν τόπο στην Παιδεία!

 Breaking News

Οι μίζες επιστρέφουν στο δημόσιο και πιάνουν τόπο στην Παιδεία!
28 Ιανουαρίου 2014

Στην Υγεία και την Παιδεία θα μοιραστούν τα πρώτα 17 εκατομμύρια ευρώ του ειδικού λογαριασμού, που έχει ανοίξει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στον οποίο κατατίθενται χρήματα από υποθέσεις διαφθοράς.

Όπως αποφασίστηκε, στη σύσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, με τους Υπουργούς Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη και Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τέσσερα εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για δαπάνες στέγασης 3.000 φοιτητών με εισοδηματικά κριτήρια και αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών για τυφλούς μαθητές.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης:

«Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με την ευαισθησία που τον διακρίνει στα θέματα της Παιδείας, αποφάσισε να διατεθεί ένα τμήμα του ποσού που επιστρέφεται στο Δημόσιο από κακουργηματικές πράξεις, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για σημαντικές παρεμβάσεις

Αυτές οι παρεμβάσεις, έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, αλλά και άμεση ανταποδοτικότητα.

Η πρώτη αφορά την ενίσχυση, την επιδότηση 3.000 φοιτητών, εκ των οικονομικά ασθενέστερων, για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης, στην πόλη που φοιτούν, πέρα από τους φοιτητές, που ήδη καλύπτονται από τα τρέχοντα προγράμματα.

Η δεύτερη πολιτική αφορά τον εφοδιασμό με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ειδικής τεχνολογίας όλων των τυφλών μαθητών. Όλων των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα, ούτως ώστε να έχουν πρόσβαση στη γνώση. Είναι δύο πολιτικές κοινωνικού χαρακτήρα, που νομίζω ότι θα πιάσουν τόπο».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ