Εφημερίδα Κοινωνική

Έβαλαν μπροστά τις αστικές αναπλάσεις

 Breaking News

Έβαλαν μπροστά τις αστικές αναπλάσεις
16 Ιανουαρίου 2014

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με θέμα το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) για το κέντρο της Αθήνας.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Υπουργού Περιβάλλοντος κυρίου Γιάννη Μανιάτη, συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Αθηναίων κύριος Γιώργος Καμίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κύριος Γιάννης Ιωαννίδης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κύριος Σωκράτης Αλεξιάδης, η Πρόεδρος του ΟΡΣΑ κυρία Παρασκευή Μπάτσου, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κύριος Δημήτρης Οικονόμου, μελετητές και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Παρουσιάστηκε επίσης η μελέτη που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) για το κέντρο της Αθήνας, που θα τεθεί σε διαβούλευση μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου και στη συνέχεια προγραμματίζεται η θεσμοθέτησή της μέχρι τα μέσα Μαρτίου 2014.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός δήλωσε τα εξής: «Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης για το κέντρο της Αθήνας. Όπως τονίσαμε στην πρόσφατη συνάντηση με τον Επίτροπο Χαν στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 θα χρηματοδοτούνται δράσεις που θα εντάσσονται σε στρατηγικό σχεδιασμό, όπως εν προκειμένω είναι το ΣΟΑΠ για το κέντρο της Αθήνας. Η Αθήνα βιώνει έντονα προβλήματα, πολεοδομικά, κοινωνικά, αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά.

Με την ολοκλήρωση και εφαρμογή του ΣΟΑΠ ξεπερνάμε την αναντιστοιχία της κεντρικής διοίκησης με την κοινωνία και τις ανάγκες που υπάρχουν, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά σήμερα είναι ιδιαίτερα έντονες. Η βελτίωση της κατάστασης στο κέντρο της Αθήνας έχει ευρύτερη σημασία για τη χώρα, αφού εδώ δραστηριοποιείται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον ευρύτερο σχεδιασμό και τις δράσεις που αναπτύσσει για την Αττική, ο κ. Σγουρός δήλωσε ότι:

«Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί με τρόπο αποτελεσματικό τις απαραίτητες υποδομές στους τομείς των στερεών και υγρών αποβλήτων, στην αντιπλημμυρική προστασία, των αστικών αναπλάσεων και των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης. Παράλληλα, προωθεί τον απαραίτητο στρατηγικό σχεδιασμό για το σύνολο της Αττικής, το νέο σχεδιασμό για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος».

Τέλος, ο κ. Σγουρός σημείωσε:

«Πέραν όλων των άλλων επισήμανα την άμεση ανάγκη πεζοδρόμησης και ανάπλασης της Οδού Αθηνάς και της ανάδειξης της Βαρβακείου Αγοράς, ώστε να τονωθεί η αγορά και να βελτιωθεί η αισθητική της πόλης».

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ