Εφημερίδα Κοινωνική

ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ INTERNEΤ ΣΕ 20 ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Breaking News

ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ INTERNEΤ ΣΕ 20 ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
21 Ιανουαρίου 2014

Σε είκοσι σημεία που καλύπτουν κεντρικές περιοχές, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πειραιά, θα τοποθετηθεί δωρεάν ασύρματο ίντερνετ, προκειμένου να έχουν πρόσβαση οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, στο πλαίσιο της υλοποίησης της δέσμευσης του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, για χορήγηση δωρεάν ασύρματου ίντερνετ στους δήμους όλης της χώρας.

Ο Δήμος Πειραιά, με εντολή του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, είχε ολοκληρωμένη πρόταση από το 2011, για τοποθέτηση δωρεάν ασύρματου ίντερνετ στην πόλη, ώστε κάτοικοι και επισκέπτες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε μια προσπάθεια επένδυσης στις νέες τεχνολογίες.

Τα σημεία που ο Δήμος Πειραιά έχει υποδείξει στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, είναι: Πλατεία Κοραή, Πύργος, Ναυτικό Μουσείο, Πλατεία Αλεξάνδρας, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Άγιος Σπυρίδωνας, Άγιος Διονύσιος, ΗΣΑΠ, Άγιος Νικόλαος, Πλατεία Τερψιθέας, Πλατεία Κανάρη, Βοτσαλάκια και στη γύρω περιοχή, Προφήτης Ηλίας, Μικρολίμανο, Δελφινάριο, Μανιάτικα, Πλατεία Μεταμορφώσεως, Καμίνια και φυσικά στο λιμάνι του Πειραιά. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πειραιά έλαβε επιστολή από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την οποία καλείται να υποδείξει στο υπουργείο τα σημεία τα οποία συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο στο δήμο τους, καθώς και τα σημεία στα οποία οι δημότες παραμένουν για κάποιο χρονικό διάστημα.

Στόχος του υπουργείου είναι να καλυφθούν οι συγκεκριμένες τοποθεσίες με δωρεάν ασύρματο ίντερνετ. Όπως αναφέρει η επιστολή που έστειλε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, οι δήμοι δεν θα επιβαρυνθούν στο ελάχιστο οικονομικά από την εγκατάσταση και τη λειτουργία του δικτύου.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ