Εφημερίδα Κοινωνική

Χρήστος Βρεττάκος: Η μάχες κερδίζονται στο δρόμο και όχι στο διαδίκτυο

 Breaking News

Χρήστος Βρεττάκος: Η μάχες κερδίζονται στο δρόμο και όχι στο διαδίκτυο
20 Ιανουαρίου 2014

Απάντηση στα κακόβουλα ιντερνετικά σχόλια που ήθελαν τον Άλλο δρόμο να γενικολογεί και μόνο να καταγγέλλει έδωσε ο επικεφαλής της κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος. Πρώτο πεδίο που ξεδιπλώνει τις θέσεις της κίνησης είναι η Παιδεία και πως μπορούν να λυθούν τα προβλήματα της που έχουν άμεση σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο κείμενο αυτό εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία που περιγράφει ο κ. Βρεττάκος, ο οποίος ξέρει το πρόβλημα των σχολείων εκ των έσω μιας και είναι εκπαιδευτικός. Ένα από αυτά, το οποίο έκδηλα αποτυπώνει το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στα σχολεία της περιοχής, έχει να κάνει με την χρηματοδότηση των σχολείων από την πολιτεία.

Ακούγεται τραγικό, αλλά πριν τον Καλλικράτη, που είναι αποτέλεσμα του Μνημονίου, «στα 13 σχολεία της Δραπετσώνας για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών τόσα χρήματα όσα έρχονται στον ενιαίο Δήμο για την κάλυψη των αναγκών 69 σχολικών μονάδων. Τα χρήματα ούτε πριν έφταναν για να μπορέσει το σχολείο να παίξει το ρόλο του και οι γονείς αναγκάζονταν να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Φανταστείτε λοιπόν τι γίνεται σήμερα.» Αυτό που αξίζει ωστόσο στο κείμενο, είναι η απαντητική τάση στα επικριτικά σχόλια των πολιτικών αντιπάλων του που «ανοίγει» κιόλας το κείμενό του : «Την προηγούμενη εβδομάδα μας έλεγαν “ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ έχει ανεφάρμοστες θέσεις” . Το σενάριο αυτής της βδομάδας λέει “ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ δεν έχει θέσεις δεν έχει συγκεκριμένες προτάσεις, γενικώς πολιτικολογεί”. Αν και νιώθουμε ότι κάποιοι… θέλουν αντί για εκλογές να συναγωνιστούμε σε γραπτές εξετάσεις εντός του διαδικτύου εμείς θα τους κάνουμε για σήμερα τη χάρη και θα μπούμε στον πειρασμό να τους δώσουμε μια γεύση από τις θέσεις που δεν έχουμε επιλέγοντας για παράδειγμα το θέμα της Παιδείας. Την επόμενη εβδομάδα θα απαντήσουμε στο καινούριο σενάριο που θα μιλάει για μεγάλα κείμενα, ότι έχουμε θέσεις μόνο για την παιδεία και ότι άλλο βρουν. Μόνο που εμείς επιλέγουμε να απαντάμε ζωντανά στους στις γειτονιές, στους χώρους που ζουν και εργάζονται οι συμπολίτες μας .»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ