Εφημερίδα Κοινωνική

Θέατρο Αυλαία- Μια παράσταση που υπόσχεται να μας ξανακάνει παιδιά!

Θέατρο Αυλαία- Μια παράσταση που υπόσχεται να μας ξανακάνει παιδιά!
13 Δεκεμβρίου 2013

Συνέντευξη: Εύη Τσολάκη

Φωτογραφίες: Tάσος Χριστοδουλίδης

 

Το Θέατρο Αυλαία ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για τους μικρούς μας φίλους.

Ο λόγος για το θεατρικό έργο του Κάρλο Γκότσι: «Τουραντότ η σκληρόκαρδη βασιλοπούλα της Κίνας».

Έγινε γνωστό από την ομώνυμη όπερα του Πουτσίνι, όπου έγινε θεατρική διασκευή για παιδιά από τον Γιάννη Καλαντζόπουλο, σε μουσική του Τάκη Μπινιάρη, Σκηνοθεσία: Γιώργου Παπαευσταθίου, Παραγωγή: Bαγγέλη Λιοντή.

Βρεθήκαμε στα backstage της φωτογράφησης όπου επικρατούσε μια γλυκιά παιδικότητα!

Δράκοι, Βασιλιάδες, Βασιλοπούλες, Πρίγκιπες…

Όλα σε μια σκηνή όπου για λίγες μόνο ώρες σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, όπως ένα παραμύθι. Μια παράσταση που υπόσχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους και μας δίνει την ευκαιρία να γίνουμε πάλι παιδιά! Μην ξεχνάτε πως το λογικό του ανηλίκου, είναι το παράλογο του ενηλίκου. Πραγματικά μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε μικροί και μεγάλοι. Όλος ο θίασος αλλα ο Μάρκος Λεζές και ο Σπύρος Ιωάννου δίνουν ρέστα!

 

Μάρκος Λεζές

Πες μας λίγα λόγια για το δικό σου ρόλο!

Είμαι ένας αυτοκράτορας της Κίνας όπου τον θρόνο του τον έχει πάρει με λαμογιά και στο τέλος ….. δεν θα σας πω τη συνέχεια για να έρθετε να το δείτε! «Μεταφέρει» τα παιδιά για λίγο στην Κίνα μέσα από το καλοστημένο σκηνικό, τα κουστούμια, τους δράκους. Ένα κινέζικο παραμύθι χωρίς τα kung-fu (γέλια) αλλά με πολύ γέλιο και όλοι οι συντελεστές είναι ένας κι ένας για τον ρόλο τους.

Μετά από πόσο καιρό έρχεσαι ξανά στον Πειραιά;

Ειδικά στο Αυλαία από το 1992. Τότε ήταν οι μεγάλες επιτυχίες όπως «πέτα τη μαμά από το παράθυρό», «Με έναν μπάτσο – δυο τρυγόνια». Όταν παίζαμε τότε, οι Πειραιώτες έκαναν ουρές ως το Πασαλιμάνι για να δουν την παράσταση! Τώρα την συγκεκριμένη παράσταση την έχω αγαπήσει γιατί είναι μια προσεγμένη δουλειά και εύχομαι να πάμε το ίδιο καλά.

Όλα είναι ίδια λοιπόν όπως τα άφησες;

Όχι. Το θέατρο δεν είναι το ίδιο, είναι λίγο πιο παρατημένο και αυτό με πίκρανε γιατί αλλιώς ήταν τότε και αλλιώς το βρήκα τώρα. Πιστεύω όμως ότι άλλαξε μόνο ο χώρος και όχι οι άνθρωποι του Πειραιά που μας γέμιζαν αγάπη όπως τότε.

Σπύρος Ιωάννου

Πες μας λίγα λόγια για το έργο !

Λίγα ; Nα μην πω δηλαδή πολλά; (γέλια)

Αφού επιμένεις, δεν χαλάω χατίρι. Πες μας λοιπόν πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το παιδικό θέατρο…

Ωραία, ξεκινάω. Πρώτον, επειδή νιώθω και εγώ ακόμα παιδί μέσα μου και δεύτερον, επειδή ο Bαγγέλης Λιοντής (υπέυθυνος παραγωγής) μου έκανε μια πρόταση με ένα καταπληκτικό έργο που μου άρεσε πολύ. Πάντα όταν κάνω παιδικό θέατρο κοιτάζω να δω τι «μηνύματα» έχει. Θεωρώ ότι το παιδικό θέατρο είναι το «προνήπιο» που οι θεατές κάνουν τα πρώτα τους βήματα και πρέπει να δίνουμε σωστά τα μηνύματα από το κάθε έργο και κυρίως να μεταδίδουμε στους μικρούς μας φίλους το τι σημαίνει θέατρο.

 

Τι μηνύματα περνάει το έργο στα παιδιά;

Ότι δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα. Υπάρχει κακία και δεν την πολεμάμε όπως οι μεγάλοι με πολέμους αλλά με τον λόγο. Το κακό το πολεμάμε με το καλό και το καλό είναι η αγάπη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα. Είναι τόσο καλά δοσμένος ο λόγος από τον Γιάννη Καλατζόπουλο που διαβάζοντας το κείμενο είπα αμέσως το ναι.

 

Ο δικός σου ρόλος;

Εγώ έχω χριστεί Πρωθυπουργός της Κίνας (οff the record) αλλά προσπαθώ να κάνω μέχρι και κωλοτούμπες στον Αυτοκράτορα για να με κρατήσει ως Πρωθυπουργό και χαίρομαι πολύ γιατί δεν το αξίζω, αλλά επειδή του κάνω τα χατίρια μου δίνει την θέση. Λέτε όμως να παραμείνω μέχρι το τέλος; H απάντηση λοιπόν ..στη σκηνή μας … ! Ακόμα όμως και μέσα από το δικό μου το ρόλο περνάμε το μήνυμα ότι ακόμα και ένας που δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις μπορεί να γίνει Πρωθυπουργός.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

Τουραντότ η σκληρόκαρδη βασιλοπούλα της Κίνας»

(Κουντουριώτου & 2ας μεραρχίας, Πασαλιμάνι Πειραιάς)

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΩΡΕΣ 11’00 ΠΜ ΚΑΙ 15’00 ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΤΗΛ. ΘΕΑΤΡΟΥ 210-4522332 ΚΑΙ 210-4522387

 

Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Μουσική ΤΑΚΗΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ.

Χορογραφίες ΕΒΕΛΥΝ ΣΔΟΥΚΟΥ.

Ελεύθερη διασκευή ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΖΕΣ

ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΤΟΥΡΑΝΤΩ/ ΜΥΡΙΑΜ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΔΕΛΜΑ/ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΚΑΛΑΦ/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ

ΠΑΝΤΑΛΟΝΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ