Εφημερίδα Κοινωνική

Σεραφείμ: «Η ασθένεια και ο θάνατος δεν είναι εκ του Θεού»

Σεραφείμ: «Η ασθένεια και ο θάνατος δεν είναι εκ του Θεού»
11 Δεκεμβρίου 2013

Στα πλαίσια των ποιμαντικών επισκέψεων στις Ενορίες της Μητροπολιτικής του περιφέρειας, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ιερούργησε στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και πραγματοποίησε το κυριακάτικο κήρυγμα.

Αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή που αναγνώστηκε, μίλησε για τη θεραπεία από τον Χριστό της γυναίκας που βασανιζόταν 18 χρόνια από δαιμόνια, και τη στάση του αρχισυναγώγου σε αυτήν την κίνησή Του. «Η ασθένεια και ο θάνατος δεν είναι εκ του Θεού. Είναι αποτελέσματα της σχάσεως της κοινωνίας μας μαζί Του. Είναι αποτελέσματα της δικής μας επιλογής και προσωπικής ευθύνης. Αυτή η γυναίκα, που ο σατανάς βασάνιζε 18 χρόνια, την απελευθερώνει η αγάπη του Θεού, η αγάπη που δεν έχει όρια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Μιλώντας για την απήχηση που έχει αυτό το περιστατικό στη σημερινή εποχή, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη διακονία του Θεού αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η διακονία του Θεού είναι ένα μεγάλο άθλημα και χρειάζεται πολύς προσωπικός αγώνας για να συνταιριάζεται το κήρυγμα με την πράξη και το βίωμα. Είναι και δική μας ευθύνη και δική μας υποχρέωση να κρίνουμε τους εκκλησιαστικούς μας ηγέτες όχι με κακία, μίσος και εμπάθεια, αλλά πάντοτε «εν τω πνεύματι του ευαγγελίου»».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ