Εφημερίδα Κοινωνική

ΨΑΧΝΟΥΝ αντίπαλο για τον ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ αλλά δεν βρίσκουν…

 Breaking News

ΨΑΧΝΟΥΝ αντίπαλο για τον ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ αλλά δεν βρίσκουν…
20 Δεκεμβρίου 2013

Μεγάλο «παιχνίδι» γίνεται στον Πειραιά σε επίπεδο υποψηφίων δημάρχων. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος θεωρείται δεδομένο ότι θα διεκδικήσει εκ νέου το αξίωμα του «Άρχοντα» της πόλης. Πληροφορίες «κρυφών» δημοσκοπήσεων της Ν.Δ., τον προωθούν ασυζητητί για ακόμη μια θητεία και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή…

Το «ζουμί» όμως της υπόθεσης είναι αλλού.

Ποιος θα βρεθεί «αντίπαλός» του στη μάχη των δημοτικών εκλογών;

Πολιτικοί κύκλοι σχολιάζουν πως για να ανατραπεί η κατάσταση, χρειάζεται ένα μεγάλο όνομα που θα «πείθει» την κεντροαριστερά και θα μαζέψει… τα “απομεινάρια” του μεγάλου Λιμανιού. Ένα πρόσωπο που ενδεχομένως, θα χαίρει των «προνομίων» του Ολυμπιακού, με βαθιά πολιτική διαδρομή.

Οι συζητήσεις δεν καταλήγουν πουθενά. Προσκρούουν μάλιστα στο ρευστό και διάσπαρτο πολιτικό σκηνικό και οποιαδήποτε ανεξάρτητη κίνηση φαντάζει «ωραία» αλλά αδύναμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να στηριχθεί στην γνωστή και δοκιμασμένη «συνταγή» του Θοδωρή Δρίτσα, που ο ίδιος αποφεύγει.

Τη στήριξη αντιμνημονιακών και «συμμαχικών» υποψηφίων θα επιδιώξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (σ.σ. εδώ ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς ακούγεται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο). Στην ίδια γραμμή και η ΔΗΜΑΡ που επιδιώκει «συμπαρατάξεις» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το μεγάλο παιχνίδι όμως παίζεται εκτός κομμάτων: Ο εφοπλιστής Γιώργος Βερνίκος αυτή την περίοδο μαζεύει κόσμο… αλλά δεν αποτελεί φόβητρο για τον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Ο Μίμης Ανδρουλάκης αν και θα μπορούσε να «συσπειρώσει» κάποια ομάδα, αρνείται να εμπλακεί με τα αυτοδιοικητικά. Το όνομα του δικηγόρου Στέλιου Μανουσάκη «κόπηκε» μετά το σοβαρό θέμα της μεταφοράς των Δικαστηρίων Πειραιά, που τον έφερε σε κόντρα ακόμα και με τους ίδιους τους συναδέλφους του ενόψει μάλιστα εκλογών στο Δικηγορικό Σύλλογο.

«Δυνατά» ακούγεται πως παίζει το όνομα του Ιωσήφ Βουράκη, ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Πειραιά, που συγκεντρώνει γνωστούς Πειραιώτες επιχειρηματίες και απλό κόσμο στο πλευρό του.

Επιπλέον, κάποιοι «γνωστοί» στην τοπική μας κοινωνία έχουν εκφράσει τη διάθεση να συμμετέχουν στα κοινά της πόλης, αλλά περιμένουν να δουν υπό ποιές προϋποθέσεις μπορεί να συμβεί αυτό, διότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος…

Όμως στον Πειραιά, τις τελευταίες μέρες, είχαμε και κάτι νέο…!

Στο Deposito de vivo, στην Τερψιθέα, συγκεντρώθηκε ο σκληρός «πυρήνας» των 58 του Πειραιά! Εκεί μάθαμε ότι βρέθηκε και ο Γιώργος Φλωρίδης αλλά και ο Νίκος Μπίστης. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτή η κατά πολλούς «κλειστή» συγκέντρωση περιελάμβανε περίπου τριάντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, αλλά και πολλούς νέους ανένταχτους. Τελικά ορίστηκε μια επιτροπή που θα οργανώσει τα της εκδήλωσης (ομιλητές, τόπος, χρόνος κλπ), στην οποία πληροφορούμαστε ότι θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο ομιλητές – έκπληξη.

Πίσω από όλες αυτές τις -ενδεικτικές του κλίματος- «προεκλογικές ζυμώσεις» που σας αναφέραμε παραπάνω, υπάρχει μια στρατιά υποψηφίων από όλους τους χώρους του Πειραιά που περιμένουν να δουν σε ποιό ψηφοδέλτιο θα ενταχθούν.

Περισσότερα σε λίγες μέρες…


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ