Εφημερίδα Κοινωνική

Πετυχημένη η ποδηλατογιορτή στο Μοσχάτο

Πετυχημένη η ποδηλατογιορτή στο Μοσχάτο
12 Δεκεμβρίου 2013

Η ηλιόλουστη Κυριακή έδωσε ακόμα πιο έντονο τόνο χαράς στα εγκαίνια της λειτουργίας του κοινοχρήστου συστήματος ποδηλάτων που λειτουργεί στο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου την τελευταία περίοδο.

Ο Δήμος μέσω του Πράσινου Ταμείου και του προγράμματος Αστικής Αναζωογόνησης εξασφάλισε τη χρηματοδότηση για το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Κοινοχρήστων ποδηλάτων και εγκατέστησε 60 ποδήλατα σε 5 διαφορετικά σημεία- σταθμούς.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν φθάσει τους 200 και ο στόχος είναι για 350 συνδρομές στη διάρκεια ενός χρόνου. Μάλιστα, οι διαδρομές που έχουν γίνει με τα κοινόχρηστα ποδήλατα έχουν ξεπεράσει τις 1.000, δηλαδή κατά μέσον όρο γίνονται περίπου 10 ενοικιάσεις κάθε ημέρα. Στα πλαίσια των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε και ποδηλατοδρομία 5,5 χλμ με τη συμμετοχή αρκετών φίλων του ποδηλάτου όλων των ηλικιών.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε : «Ένα θέμα που σχετίζεται άμεσα με το περιβαλλοντικό ζήτημα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, είναι το θέμα της εναλλακτικής μετακίνησης μέσα στην πόλη . Το ποδήλατο αποτελεί το μοναδικό μέσο μετακίνησης που δεν καταναλώνει κανενός είδους ενέργεια αλλά και βελτιώνει την υγεία και προσφέρει ευεξία. Ο στόχος είναι η μετακίνηση με το ποδήλατο να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τα Μέσα μαζικής μεταφοράς και ιδιαίτερα με τα λεωφορεία της Δημοτικής συγκοινωνίας.»

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ