Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Τσαβαρής βάζει δυνατές βάσεις στον προεκλογικό του αγώνα

 Breaking News

Ο Τσαβαρής βάζει δυνατές βάσεις στον προεκλογικό του αγώνα
19 Δεκεμβρίου 2013

2Με επιτυχία που ξεπέρασε ακόμα και τις προσδοκίες των διοργανωτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 η πρώτη ομιλία του Δημάρχου και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών Σαλαμίνας» Γιάννη Τσαβαρή εν όψει των επερχόμενων Δημοτικών Εκλογών.

Ο κόσμος, που ξεπέρασε τα 1.200 άτομα, δεν πλημμύρισε μόνο τις δύο ειδικά διαμορφωμένες για την ομιλία αίθουσες, αλλά απέκλεισε και τους δρόμους γύρω από το κατάστημα. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν πρώην δήμαρχοι της Σαλαμίνας και πολλοί παλιοί και νέοι συνεργάτες του κ. Τσαβαρή.

3

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος έκανε μια αναδρομή στα πεπραγμένα της παρούσας Δημοτικής Αρχής από 1/1/2011 μέχρι και σήμερα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα μεγάλα έργα που εντάχθηκαν το 2011 και ήδη εκτελούνται, στην κοινωνική πολιτική του Δήμου, στην οικονομική διαχείριση και τα προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ο Δήμος, σε περιβαλλοντικά θέματα και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί γύρω από αυτά. Να σημειωθεί, ότι καθ όλα τη διάρκεια της ομιλίας, ένα βίντεο – παρουσίαση «έντυσε» την εκδήλωση με τα βήματα που έχει κάνει ο Δήμαρχος από το 2011 με στόχο την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, αλλά και άλλες εμφανίσεις του σε διεθνούς αναγνώρισης γεγονότα που προέβαλλαν τη Σαλαμίνα.

Τα κέρδη του Δήμου Σαλαμίνας με τον Τσαβαρή στο τιμόνι

• ΕΣΠΑ Σύμφωνα με όσα είπε στην ομιλία του ο Δήμαρχος, όταν ανέλαβε τον καλλικρατικό Δήμο Σαλαμίνας βρήκε χρέος 43 εκατομ ευρώ και κανένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ σε εξέλιξη. Ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο της αποχέτευσης που μείνει στη γωνία λόγω αδυναμίας λύσης των προβλημάτων από την προηγούμενη Διοίκηση. «Είναι κανείς που ξεχνάει ότι ενώ όλη η Αττική έριχνε τα λύματα στη Ψυτάλλεια εμείς τα ρίχναμε στη θάλασσα; Είναι κανείς που ξεχνάει ότι όταν βρέχει χρειαζόμαστε βάρκα για να διασχίσουμε τους δρόμους; Μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη θητεία μας χωρίς να στοχεύσουμε σε αυτά τα μείζονα προβλήματα;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβαρής αναφερόμενος στα 8 εκ που πήρε από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για να ολοκληρώσει αυτά τα δύο έργα. 2η μεγάλη παρέμβαση η αποχέτευση στο ιστορικό Αιάντειο που δεν υπήρχε καν μελέτη. Τόσο η μελέτη όσο και η κατασκευή του έργου έχουν ήδη πληρωθεί από το ΕΣΠΑ και σε 3 μήνες, αφού βρεθεί ο ανάδοχος θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου. Στα όμβρια. Με παρουσία του Δημάρχου Σαλαμίνας και του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Κατσικάρη τον Οκτώβρη του 2011 στο Περιφερειακό Συμβούλιο τεκμηριώθηκε το γιατί η Σαλαμίνα πρέπει να πάρει το σύνολο του προγράμματος των 30εκ. Έτσι, εντάχθηκε ακόμα ένα έργο στο ΠΕΠ Αττικής. • Κοινωνικές Δομές Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας εξήγησε ότι σημαντικό ρόλο για αυτός και τους συνεργάτες του παίζει ο πολίτης για αυτό και η Σαλαμίνα είναι πλούσια σε κοινωνικές δομές όπως κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό ιατρείο και κοινωνικό φροντιστήριο. • Περιβάλλον Υπογράφηκε το Σύμφωνο Δημάρχων της Ευρώπης, ένα σύμφωνο που βάζει τη Σαλαμίνα σε άλλη προοπτική και αυτό θα φανεί όταν θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις με το θέμα του φυσικού αερίου. Επικείμενη συνεργασία με το ΠΑΚΟΕ για εκπόνηση μελέτης που θα καταγράφει τους ρύπους στο νησί για την επιβολή προστίμων που θα έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και για ένα θέμα «καραμέλα», όπως το χαρακτήρισε εκείνος, αυτό του Λατομείου, επισημαίνοντας τις κινήσεις που έχει κάνει για την περιβαλλοντική επιβάρυνση που παρατηρείται λόγω αυτής της δραστηριότητας αλλά και του προστίμου που έχει επιβληθεί. • Πολιτισμός «Για πρώτη φορά τον Μάρτη του 2011 στις Βρυξέλλες κατατέθηκε αίτημα για την πολιτιστική πρωτεύουσα και κάποιοι στη Σαλαμίνα μιλούσαν για ταξιδάκια και χλεύαζαν το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Τσαβαρής χαρακτηρίζοντας την πολιτιστική πρωτεύουσα το μέγιστο Αυτοδιοικητικό επίτευγμα , που θα αποτελέσει αναπτυξιακό εφαλτήριο για το Δήμο. • Ένταξη πολλών περιοχών στο σχέδιο πόλης • Πληρώθηκαν οφειλές δεκαετιών • 10 μελέτες έτοιμες για ένταξη στο ΕΣΠΑ

4Παράλληλα, ο κ. Τσαβαρής δεν δίστασε, να αναφερθεί και στους πολιτικούς του αντιπάλους που τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να μηδενίσουν το έργο αυτής της Δημοτικής Αρχής σημειώνοντας και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ότι στο διάστημα αυτό έχουν γίνει οι περισσότερες προσφυγές που έχουν γίνει στο χώρο της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης που πολλές φορές έχουν αναστείλει χρηματοδοτήσεις για μεγάλα έργα στο νησιωτικό δήμο. Παρατήρησε δε, ότι εκτός από τις δυσκολίες της εποχής που αντιμετωπίζει ο Δήμος λόγω μνημονίων έχει πολέμιους που όχι μόνο δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα, εποικοδομητικά για την κοινωνία της Σαλαμίνας αλλά έχουν σαν όπλα τη λασπολογία και το υβρεολόγιο, πράγματα που δυσχεραίνουν ομολογουμένως την κατάσταση.

5Κλείνοντας ο Δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής προέτρεψε τους δημότες να επιλέξουν Δήμαρχο όχι ετεροδιοικούμενο, αλλά αυτοδιοικούμενο που να ανταποκρίνεται στη ψήφο των δημοτών χωρίς να υπάρχει κάποιος «από πίσω» που να κινεί τα νήματα, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ