Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Γιάννης : η αυθεντική ψαροταβέρνα του Πειραιά!!

Ο Γιάννης : η αυθεντική ψαροταβέρνα του Πειραιά!!
13 Δεκεμβρίου 2013

 

Για εστιατόρια όπως “O Γιάννης” τα λόγια είναι περιττά. Η 30χρονη παρουσία του άλλωστε στο Χατζηκυριάκειο, είναι η απόλυτη απόδειξη για τη φήμη και την ποιότητα της ταβέρνας , γνωστή σε όλο τον Πειραιά και όχι μόνο.

Πώς να μην είναι άλλωστε, αφού παρά τις δύσκολα οικονομικά εποχές, το μαγαζί είναι κάθε μέρα γεμάτο από το μεσημέρι. Ο λόγος; Φυσικά η ποιότητα των ψαρικών και γενικότερα όλων των πρώτων υλών που είναι πάντα φρέσκα και επιλέγονται καθημερινά από τους ίδιους προσφερόμενα σε πολύ καλές τιμές .

H αλήθεια είναι ότι η ψαροταβέρνα «Γιάννης» έχει τη δική της ιστορία αφού λειτουργεί στον ίδιο χώρο εδώ και τριάντα χρόνια. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με σκοπό την εξυπηρέτηση και ευχαρίστηση των πελατών της. Ο κύριος Γιάννης Ζαννής μαζί με την γυναίκα του κα Φωτεινή Ζαννή, Πειραιώτες με καταγωγή από τη Σύμη, ήταν αυτοί που δημιούργησαν την επιχείρηση και παρέδωσαν την σκυτάλη, αλλά και όλα τα οικογενειακά μυστικά μαγειρικής στην κόρη τους κα Δικαία, που έχει αναλάβει τώρα μαζί με τον σύζυγό της και τους συνεργάτες τους τη διαχείριση του μαγαζιού. Άλλωστε, όλοι ξέρουν το συμιακό γαριδάκι που προσφέρει το μαγαζί και είναι το must του μενού.

Γιατί να πάτε στον “Γιάννη”; Πέρα από τις απίστευτες νοστιμιές σε ψάρια και θαλασσινά που προσφέρουν, η ευγένεια και το πολύ καλό σέρβις του μαγαζιού θα σας κάνουν να το ξεχωρίσετε αμέσως ενώ θα σίγουρα θα σας μεταφέρουν το πολύ καλό κλίμα που έχει η οικογένεια μεταξύ τους. Ο ζεστός και φιλικός χώρος του «Γιάννη» είναι λιτός όπως σε κάθε ψαροταβέρνα στα νησιά ενώ η λιτή διακόσμηση «μυρίζει θάλασσα». Το πολύ καλό κλίμα που δημιουργεί, μάλλον είναι ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέγεται όχι μόνο από τις οικογένειες του Πειραιά αλλά και από τους εργαζόμενους των ναυτιλιακών εταιρειών που πολύ συχνά επιλέγουν να επισκεφτούν το μαγαζί. Να σημειωθεί, ότι το μαγαζί έχει ρίξει τις τιμές του, ύστερα από την μείωση του ΦΠΑ και αυτό φαίνεται εμφανώς στον τιμοκατάλογο!

Διαθέτει 2 αίθουσες, μία μικρή με 6 τραπέζια (για prive καταστάσεις) και μια μεγάλη με 10 τραπέζια, καθώς και τον εξωτερικό χώρο που απομονώνεται με ειδικές διάφανες τέντες και έχει 10 τραπέζια με δυνατότητα για παραπάνω.

Ο κατάλογος του μαγαζιού, είναι πλούσιος σε ψάρια και θαλασσινά, έχει πολλές σαλάτες και ακόμα περισσότερα ορεκτικά. Μην ξεχάσετε όμως να δοκιμάσετε την μοναδική πεσκανδρίτσα, την αχινόσουπα και το παραδοσιακά μαγειρεμένο συμιακό γαριδάκι. Θα σας εκπλήξουν! Όλα τα πιάτα, συντροφεύονται από το κατάλληλο κρασί, ούζο ή τσίπουρο αφού το μαγαζί διαθέτει μεγάλη ποικιλία από αυτά. Μπορείτε, μάλιστα, να ρωτήσετε τους «ειδικούς» του μαγαζιού, σίγουρα θα σας δώσουν τον καλύτερο συνδυασμό.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ