Εφημερίδα Κοινωνική

Οι Δήμοι φορούν τα γιορτινά τους!

 Breaking News

Οι Δήμοι φορούν τα γιορτινά τους!
18 Δεκεμβρίου 2013

 

«Ελπίδα», «αγάπη», «αισιοδοξία», λέξεις πλήρως συνυφασμένες με το νόημα των Χριστουγέννων. Αν δεν έχετε μπει ακόμη στο πνεύμα των γιορτών, να σας θυμίσουμε πως τα Χριστούγεννα είναι μια καλή αφορμή να ξεχάσουμε λίγο τα προβλήματά μας, να αφήσουμε τη «μαγεία» τους να μας κυριεύσει και να γίνουμε και πάλι για λίγο παιδιά. Οι Δήμοι φορούν τα γιορτινά τους και μας καλούν να διασκεδάσουμε και να γιορτάσουμε – οικονομικά- στην πόλη. Διαλέξαμε για εσάς τις καλύτερες εκδηλώσεις της εορταστικής περιόδου στον Πειραιά και τους γύρω Δήμους και σας προτείνουμε:

 

Πειραιάς

Το στολίδι του Πειραιά, το Δημοτικό θέατρο, υποδέχεται τα Χριστούγεννα, με τρείς διαφορετικές παραστάσεις, για όλη την οικογένεια. Επίσης, γι’ αυτά τα Χριστούγεννα και για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του προσκαλεί τους θεατές να δουν αυτές τις παραστάσεις με ένα πακέτο – δώρο στην τιμή των 29 ευρώ. [Η τιμή αυτή αφορά και στην προπώληση των εισιτηρίων]

• Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΟΣ (1923)

25, 26, 28, 29 & 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ / 1, 2, 4, 5 & 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ]

Οπερέτα του ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ

Από τις ΟΠΕΡΕΣ ΤΩΝ ΖΗΤΙΑΝΩN

• ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΙΟΛΙ τηs Μαριβίταs Γραμματικάκη

14, 15, 21, 22, 28 & 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ / 4, 5, 11 & 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

• ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

23, 27, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Καμεράτα SINFONIA – Άκης Σακελλαρίου

 

 

Πλατεία Κανάρη

Στην πλατεία Κανάρη θα στηθεί το χωριό του Αϊ Βασίλη. Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, οι μικροί επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα φιλόξενα εργαστήρια του Αϊ Βασίλη, να γράψουν κάρτες, να φωτογραφηθούν μαζί του, να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, να κάνουν βόλτα με το τρενάκι, το καρουσέλ, να παίξουν στο παγοδρόμιο (2000 δωρεάν εισιτήρια) και πολλές άλλες προτάσεις παιχνιδιού δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο. Εκεί θα υπάρχει και ένας μίνι κινηματογράφος που θα προβάλλει ταινίες για παιδιά αλλά… και μεγαλύτερα παιδιά (1500 δωρεάν εισιτήρια). Εκεί θα στηθεί και το μίνι σπορ κλαμπ για παιδιά 3-6 ετών από την μέρα που θα κλείσουν τα σχολεία. Παιδικές χορωδίες με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, μίμοι, θεατρικές παραστάσεις και ακροβάτες είναι μερικά μόνο από τα όσα θα συμβαίνουν καθημερινά τόσο στην Πλατεία Κανάρη όσο και στις άλλες πλατείες του Δήμου Πειραιά.

 

 

Περιστέρι: Πόλη φωτεινή, γιορτινή, αισιόδοξη!

Η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου μετατρέπεται σε «Χριστουγεννιάτικη Πολιτεία», ενώ καθημερινά θα πραγματοποιούνται από καλλιτεχνικές ομάδες θεατρικά, μουσικά και διαδραστικά δρώμενα, καθώς και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά. Για έβδομη χρονιά, η 1η Παιδική Χαρά (Π. Τσαλδάρη & Φλέμινγκ) θα μεταμορφωθεί σε «Γειτονιά των παιδιών» για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να διασκεδάσουν εκεί, δωρεάν, με το πολύχρωμο καρουσέλ, την όμορφη μπαλαρίνα και το «Δημιουργικό Εργαστήρι» του Αϊ Βασίλη. Με αφετηρία την Παιδική Χαρά, το εορταστικό τρενάκι, που θα μεταφέρει δωρεάν τα παιδιά και τους γονείς με μια μαγική βόλτα στη στολισμένη πόλη. Παράλληλα, υπό την αιγίδα του Δήμου, οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία και οι σύλλογοι της πόλης θα πραγματοποιήσουν εορταστικές εκδηλώσεις στο θέατρο «Πολιτών». Τέλος, στην αίθουσα «Τέχνης» του Δημαρχιακού Μεγάρου θα λειτουργεί καθημερινά τις απογευματινές ώρες για παιδιά το δημιουργικό εργαστήρι των «ξωτικών».

 

 

Μοσχάτο

Ο ∆ήµος Μοσχάτου-Ταύρου για άλλη µία χρονιά προγραμματίζει εορταστικές εκδηλώσεις για όλους, δίνοντας έµφαση στην ψυχαγωγία των μικρών παιδιών, με θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές στην ∆ηµοτική Κοινότητα Μοσχάτου και στη ∆ηµοτική Κοινότητα Ταύρου, συναυλίες, χορευτικές παραστάσεις, αθλητικά γεγονότα.

• Σάββατο 21, 28 και Κυριακή 22,29 Δεκεμβρίου

Μοσχάτο- Πλατεία Μεταμορφώσεως, 11 π.μ. (21/12, 28/12) – Ταύρος- Πλατεία Μακεδονίας, 11 π.μ. (22/12, 29/12)

«Ψάχνοντας το κρυμμένο παραμύθι στο δέντρο των ευχών» : Διαδραστικό παιχνίδι και στολισμός Χριστουγεννιάτικων δέντρων από παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Μοσχάτο- Θερινός Κιν/φος, Πλατεία Μεταμορφώσεως, 12:00- 15:00: Εργαστήριο Χριστουγεννιάτικων στολιδιών, θεατρικό παιχνίδι, φουσκωτά παιχνίδια και δρώμενα.

• Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου

Ταύρος, Θεατράκι π.Δημαρχείο, 18:00 : Παιδικό θεατρικό έργο «Η περιπέτεια του μικρού Οδυσσέα»

 

 

Νίκαια

Από την Τρίτη 17 ως την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου ο πεζόδρομος της Π. Τσαλδάρη ντύνεται χριστουγεννιάτικα και περιμένει μικρούς και μεγάλους για λίγες στιγμές με πολλή μαγεία και παιχνίδια. Τα γιορτινά τους θα φορέσουν και οι βιβλιοθήκες του δήμου για να υποδεχθούν τους μικρούς φίλους τους ηλικίας 5-14 ετών καθώς και σε ενήλικες αναγνώστες. Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι να προσφέρουν κυρίως στα παιδιά τη δυνατότητα γνωριμίας με τους χώρους των βιβλιοθηκών μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες που θα υλοποιήσει το προσωπικό των βιβλιοθηκών και εθελοντές. Η προσέλευση είναι ελεύθερη, ωστόσο για την καλύτερη προετοιμασία των εκδηλώσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τις κατά τόπους βιβλιοθήκες για να δηλώσουν συμμετοχή.

 

 

*Της Μαρίας – Ελένης Τσίνου

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ