Εφημερίδα Κοινωνική

«Γήπεδο» το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά!

«Γήπεδο» το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά!
11 Δεκεμβρίου 2013

Επεισόδιο μεταξύ Αμανατίδη – Θεοδώρου που πήρε «μπάλα» και άλλους…

Ακούγεται ότι κουμάντο στον Πειραιά κάνουν μόνο οι Μανιάτες!

Ξεχνάνε όμως πολλοί ότι και… ο Ολυμπιακός έχει λόγο στα δημοτικά δρώμενα. Αυτό τουλάχιστον ήρθε να επιβεβαιώσει το χθεσινό επεισόδιο στη συνεδρίαση του ΔΣ Πειραιά. Ένας μαινόμενος Γιώργος Αμανατίδης (δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης), τα «έβαλε» αρχικά με τον Τάσο Κάρλε, έπειτα βγήκε έξω να ξεθυμάνει και όταν του ψιθύρισαν ότι πολύς λόγος γίνεται εντός της αιθούσης για το… όνομά του, γύρισε και ζήτησε τα ρέστα σε έντονο «λιμανίσιο» ύφος πρώτα, από τον αντιπρόεδρο του ΟΠΑΝ Αντώνη Θεοδώρου και έπειτα από τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ Γιώργο Σιγάλα, φορώντας μάλιστα την προπονητική φόρμα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Ο Γιώργος Αμανατίδης φαινόταν από την αρχή επιθετικός.

«Περίεργο»… σχολίαζαν κάποιοι, αφού σε όλη του τη θητεία ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, όχι μόνο δεν είχε δώσει δικαίωμα αλλά δεν εμφανιζόταν και συχνά στις συνεδριάσεις. Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση, δεν επέλεξε να κάτσει δίπλα στον κ. Μίχα, στην παράταξη του οποίου ανήκει, αλλά δίπλα στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Σήφη Βουράκη.

Ο λόγος; Από κοινού «ερευνούσαν» το τελευταίο διάστημα ένα σοβαρό θέμα στον ΟΠΑΝ. Έναν διαγωνισμό για την ταξιθεσία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά που κατά τα λεγόμενά τους, είχε «κερδίσει» νεοσύστατη εταιρεία ενός εργαζόμενου στον ΟΠΑΝ. Τόσο ο Σήφης Βουράκης όσο και ο Γιώργος Αμανατίδης ζητούσαν επίμονα στοιχεία από τη διοίκηση του ΟΠΑΝ για να ελέγξουν αυτή την καταγγελία. Τα στοιχεία τα πήραν στην ώρα τους και εγγράφως αλλά παρατήρησαν μια «παρατυπία» στον αριθμό των ενδιαφερόμενων εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό την οποία ζήτησαν χρόνο να επανεξετάσουν.

Όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση περί “νομιμότητας” του συγκεκριμένου διαγωνισμού όξυνε τα πνεύματα. Πρώτος πήρε το λόγο ο αναπληρωτής δήμαρχος Τάσος Κάρλες ο οποίος κατηγόρησε το δίδυμο Βουράκη-Αμανατίδη για παιχνίδι εντυπώσεων και για κατευθυνόμενη «λασπολογία» που πέφτει στο κενό. «Ξέρω καλά ποιοι σας κατευθύνουν, είμαστε παλιοί εδώ μέσα» είπε. Ο Γιώργος Αμανατίδης τότε “πρότεινε” στον Τάσο Κάρλε να προσέχει τα λόγια του. Εν συνεχεία, αποχώρησε από την αίθουσα αλλά ο Σήφης Βουράκης συνέχισε το θέμα ο οποίος ήρθε σε αντιπαράθεση τόσο με τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ Γιώργο Σιγάλα όσο και με τον αντιπρόεδρο του ΟΠΑΝ Αντώνη Θεοδώρου. Κάπου εκεί ακούστηκαν τα γνωστά…

«Εσείς και η παράταξή σας διορίζατε κόσμο στο Δήμο όλα αυτά τα χρόνια κτλ».

Ο Σήφης Βουράκης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού γιατί κάποιος από την πλειοψηφία αναφέρθηκε στο όνομα του αείμνηστου πατέρα του και κάπου εκεί… χάος εγένετο!

Ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ Αντώνης Θεοδώρου σε ένα «κονσέρτο με πολιτικά πυρά» τα έβαλε με όποιον σπηλώνει για προεκλογικούς σκοπούς το έργο που γίνεται στον Δήμο ενώ τα έψαλλε και στον Γιώργο Αμανατίδη γιατί πριν λίγες μέρες στο συμβούλιο του ΟΠΑΝ, προσπάθησε να «τρομοκρατήσει» τους εργαζόμενους.

Μετά από λίγο… άνοιξε η πόρτα της αίθουσας και μπήκε με βαρύ ύφος ο Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος είχε πληροφορηθεί τα όσα του «έσουρε» ο Αντώνης Θεοδώρου. Τον προκάλεσε να επαναλάβει τους χαρακτηρισμούς παρουσία του! Ο Αντώνης Θεοδώρου συνέχισε: «Αν εσύ είσαι Πόντιος, εγώ είμαι Καμινιώτης. Ήρθατε όλοι στον Πειραιά να γίνεται μάγκες… Βγάλε τη μπλούζα του Ολυμπιακού, την ντροπιάζεις!» φώναξε σε έντονο ύφος ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ, εξαπολύοντας και άλλους βαρύτατους χαρακτηρισμούς προς τον Γιώργο Αμανατίδη. Στο σημείο παρενέβη και ο Γιώργος Σιγάλας κάνοντας λόγο για προσπάθεια του Γ. Αμανατίδη να «φανεί» στον Πειραιά, ξαφνικά, λίγο πριν τις εκλογές…

Ο Γιώργος Αμανατίδης επιδεικνύοντας το έμβλημα του Ολυμπιακού στη μπλούζα του είπε: «Εγώ ήδη προσφέρω… δεν είμαι ανθρωπάκι» και βρίζοντας αποχώρησε ξανά από την αίθουσα.

Κάπου εκεί παρενέβη ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος ο οποίος προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα. «Δεν θα το κάνουμε εδώ μέσα γήπεδο» είπε, αφήνοντας αιχμές προς το πρόσωπο του Γιώργου Αμανατίδη για την «ξαφνική…» συμπεριφορά του.

Τον Γιώργο Αμανατίδη «κάλυψε» ο επικεφαλής της παράταξής του Γιάννης Μίχας λέγοντας ότι πολλές φορές ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Γιώργος Σιγάλας με την έντονη συμπεριφορά του, προκαλεί τέτοιου είδους αντιδράσεις.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά. Στα αξιοσημείωτα ήταν η απόφαση για τη μη έγκριση δημιουργίας χριστουγεννιάτικης γιορτής στο Παζάρι του Πειραιά. Επίσης, αποφασίστηκε την προσεχή Δευτέρα να κληθεί να μιλήσει στο ΔΣ Πειραιά ο καλλιτεχνικός Δ/ντης Τάκης Τζαμαργιάς για όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα όπως η μεταφορά των Δικαστηρίων του Πειραιά στο Ρέντη, η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και η κοινωνική πολιτική του Δήμου ενόψει εορτών.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ