Εφημερίδα Κοινωνική

Επιβάρυνση 50 λεπτά σε όλους για να δοθεί ρεύμα στους αδύναμους

12 Δεκεμβρίου 2013

Απάντηση στο ερώτημα ποιος θα πληρώσει το κόστος επανασύνδεσης με τη ΔΕΗ για τους πολίτες που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ.Μανιάτης, λέγοντας πως θα υπάρξει 50 λεπτά επιβάρυνση το χρόνο σε όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπέρ των αδύναμων.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Γ.Μανιάτης: «Δεν θα μείνει καμία οικογένεια από τις μερικές χιλιάδες οικογένειες που είναι στα κοινωνικά συσσίτια των δήμων και εκκλησίας χωρίς ρεύμα».

Η ρύθμιση αφορά όσους έχουν ενταχθεί στα κοινωνικά συσσίτια έως την 1η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, οι οικογένειες αυτές «θα αποτελέσουν ειδική κατηγορία του κοινωνικού τιμολογίου [της ΔΕΗ] και για την αποπληρωμή της δαπάνης που τους αφορά, θα επιβαρυνθούν οι υπόλοιποι με 0,50 ευρώ το χρόνο».

Ερωτηθείς για εκείνους που έχουν διακοπή ρεύματος αλλά δεν είναι ενταγμένοι στα κοινωνικά συσσίτια, ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι για την κατηγορία αυτή ισχύει η ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ έχει ορισμένο κόστος για τον καταναλωτή.

Ο Γ.Μανιάτης τόνισε ότι «η πρόταση της κυβέρνησης είναι η πιο ρεαλιστική και με το μικρότερο κοινωνικό κόστος για τους υπόλοιπους πολίτες».

Σχετικά, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης σχολιασε: «Πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες των φτωχών και το κόστος να το πληρώσουμε οι υπόλοιποι. Τζάμπα δεν υπάχει».

Όπως προκύπτει, το κόστος επανασύνδεσης με τη ΔΕΗ για τα νοικοκυριά με κοινωνικό τιμολόγιο που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα δεν θα καλύψει το κράτος ή οι Δήμοι ή πολύ περισσότερο η Επιχείρηση, αλλά οι υπόλοιποι πολίτες που είναι σε θέση να πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Πριν αποφασιστεί η επιβάρυνση των πολιτών, είχε ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ δημάρχων για το κόστος παροχής ρεύματος σε εκείνους που βρίσκονται σε αδυναμία. Μερίδα δημάρχων είχε ζητήσει να δοθεί η δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση να καλύψει το κόστος, ενώ άλλοι δήμαρχοι είχαν απορρίψει το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι αυτό δεν αποτελεί βιώσιμη λύση ή ότι πρόκειται για λαϊκισμό.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ