Εφημερίδα Κοινωνική

Εκλογές Οικονομικού Επιμελητηρίου : Ανανέωση με την ΕΣΚΟ πρωταγωνιστή!

Εκλογές Οικονομικού Επιμελητηρίου : Ανανέωση με την ΕΣΚΟ πρωταγωνιστή!
12 Δεκεμβρίου 2013

 

Έτος σταθμός για τη χώρα μας το 1980 αφού εκείνη την χρονολογία ιδρύθηκε το Οικονομικό Επιμελητήριο. Θα περίμεναν όλοι να έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις οικονομικές, φορολογικές κλπ λειτουργίες της χώρας μας δεδομένου ότι εκπροσωπεί έναν ολόκληρο κλαδο Μελετητών , Εφοριακών , Οικονομολόγων στις Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις, Διευθυντών και Στελέχών Λογιστικών Γραφείων, Συμβούλων Επιχειρήσεων, Φοροτεχνικών, Λογιστών των Επιχειρήσεων, Τραπεζικών, Kαθηγητών λογιστικής και πολλούς άλλους που ασχολούνται με λογιστικές-φορολογικές-οικονομικές εργασίες…

Όμως από την ίδρυσή του έως τώρα έχει διοικηθεί από τούς αντιπροσώπους των Πολιτικών Κομμάτων.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της Ενωτικής Συντονιστικής Κίνησης Οικονομολόγων (Ε. Σ. Κ. Ο.) που στις εκλογές που πραγματοποιούνται την προσεχή Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, παρεμβαίνει δυναμικά για να αλλάξει τα «κακώς κείμενα» των τελευταίων ετών.

Παραθέτουμε μέρος από τις θέσεις τους:

«Το Οικονομικό Επιμελητήριο δεν έδρασε ποτέ ως φορέας έκφρασης των 75.000 Ελλήνων οικονομολόγων, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι, ως μέλη, στα μητρώα του.

Γι’ αυτό και από τούς 75.000 οικονομολόγους μόνο οι 22.000 περίπου έρχονται και ψηφίζουν κάθε τριετία. Σήμερα οι ίδιοι που το διοίκησαν στα πρώτα 33 χρόνια της ζωής του, που το κράτησαν στην αφάνεια θα μας ζητήσουν πάλι να τους ψηφίσουμε για να διατηρήσουν το Επιμελητήριο, το δικό μας Επιμελητήριο στην αφάνεια, στη σιωπή, στην απομόνωση.

Ας θυμηθούμε όμως πρώτα τις απραξίες και τις παραλείψεις τους από τότε που ιδρύθηκε το Επιμελητήριο, το 1980, μέχρι σήμερα :

 

1. Τι έκαναν οι εκλεγμένοι για την πολύπλοκη, εξοργιστική φορολογική νομοθεσία που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους φορολογούμενους, επιχειρήσεις, φοροτεχνικούς και γενικά στην ελληνική οικονομία;

2. Τι έκαναν για το χρηματιστήριο και την ενημέρωση του ελληνικού λαού για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας της χώρας;

3. Πως αντέδρασαν όταν διορίζουν στα οικονομικά υπουργεία άσχετα άτομα με την οικονομία και την φορολογία (μηχανικούς – μηχανογράφους);

4. Τι έκαναν όταν οι κυβερνώντες καλούσαν ξένους συμβούλους και υποτίμησαν το σύνολο των ελλήνων οικονομολόγων;

5. Τι έκαναν για να αποτρέψουν την αποστολή λανθασμένων στοιχείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Τι έκαναν για την διαμόρφωση του μνημονίου;

6. Πως αντέδρασαν όταν κόπηκαν οι μισθοί, τα επιδόματα, οι συντάξεις του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και έφτασαν οι εργαζόμενοι σε απόγνωση;

…Έφεραν ειδικούς οικονομολόγους από Καναδά και δέχτηκαν πόρισμα ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες λογιστές είναι φοροφυγάδες. Θα το έκαναν ποτέ αυτό οι Ανεξάρτητοι Δικηγορικός ή Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών; ΠΟΤΕ!

Όμως οι παραπάνω δημόσιοι υπάλληλοι και οι λοιποί από τους φοροτεχνικούς που τους ακολουθούσαν όλα αυτά τά χρόνια ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζουν ότι, ο κύκλος της δράσης τους έκλεισε. Αρκετά πια. Νέο Αίμα μπαίνει στην σκηνή. Τώρα το Επιμελητήριο θα ζωντανέψει και θα πρωταγωνιστήσει στις δύσκολες ώρες που περνά η Ελληνική Οικονομία. Τώρα θα υποστηριχθούν τα δίκια των Ελλήνων Οικονομολόγων, των δημοσίων υπαλλήλων, των φοροτεχνικών για το πτυχίο τους, τους μισθούς τους, τα επιδόματά τους και γενικά για την άμυνά τους, όπως κάνουν όλα τα άλλα επιμελητήρια και είναι παρόντα και Ενεργά γιατί τα μέλη τους έχουν μια γροθιά και μιά δύναμη. Η ΕΣΚΟ μπορεί νά βοηθήσει πρός αυτήν τήν κατεύθυνση !

 

Γιατί εμείς στην ΕΣΚΟ πιστεύουμε ότι :

 

1. Πρώτος στόχος της δράσης μας είναι Κόμματα και «Χρώματα» να μείνουν στο παρελθόν και να εστιάσουμε στο μέλλον με στόχο το Επιμελητήριο να γίνει ο οργανισμός που:

A. θα διεκδικήσει επιστημονικό και συμβουλευτικό ρόλο ως προς την Πολιτεία, με βαρύνουσα γνώμη και άποψη, με στόχο την ανάπτυξη της χώρας.

B. θα αναβαθμίσει την «ταυτότητα» των Οικονομολόγων στα πρότυπα άλλων χωρών, αλλά και επιμελητηρίων της πατρίδας μας, έτσι ώστε επιστημονική αναγνώριση, αξιοπρέπεια και κοινωνική καταξίωση να προκύψουν το συντομότερο.

 

2. Θα αποσαφηνίσουμε τον όρο «Απελευθέρωση του Επαγγέλματος», ξεκινώντας άμεσα με τις Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες , να ερευνούμε σε ποιά χώρα ισχύει το καθεστώς που συγκεκριμένοι κύκλοι θέλουν να επιβάλλουν στην Ελλάδα, έχοντας ως επιδίωξη μας το αυτονόητο ευρωπαϊκό κεκτημένο, την υιοθέτηση Κανόνων Αμοιβαιότητας (Reciprocity Rules) στο θέμα αναγνώρισης Επαγγελματικών Δικαιωμάτων.

 

3. Πρέπει στόχος μας να είναι η προστασία των Εφοριακών Συναδέλφων που βλέπουν τους μισθούς τους να εξανεμίζονται και μέχρι τέλος του έτους θα απολυθούν 3.500 άτομα. Εμείς ζητάμε Ελεγκτικό μηχανισμό , ο οποίος θα μπορέσει να μαζέψει την φοροδιαφυγή που μαστίζει την χώρα μας και Ελεγκτικός Μηχανισμός χωρίς Εφοριακούς δεν υφίσταται !!

 

4. Θα διαθέσουμε και θα διεκδικήσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια για την συνεχιζόμενη και δια βίου κατάρτιση των μελών μας και θα διοργανώνουμε εξαμηνιαία ανοιχτά σεμινάρια αποφοίτων ΑΕΙ-ΑΤΕΙ-ΕΠΑΛ, συμμετέχοντας στις ημέρες καριέρας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μας, αγκαλιάζοντας τα παιδιά της γενιάς μας και καλωσορίζοντάς τα στην οικογένειά μας.

 

5. Να πετύχουμε και να αναδείξουμε την αξιοπρέπεια του επαγγέλματος μας και την επιστημονική του αναγνώριση , ενός επαγγέλματος που μέρα με την μέρα καταστρέφεται για την κοινωνία που έχει μείνει απροστάτευτη από αυτούς που από θεσμική θέση θα μπορούσαν να συνεισφέρουν για την Ελλάδα μας που την έχουν εγκαταλείψει.

ΝΕΟΙ, σωστοί και… επιτυχημένοι μπορούν να φέρουν την αλλαγή!

Τα παρακάτω πρόσωπα καθώς και όλοι όσοι συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της ΕΣΚΟ είναι υποστηρικτές μιας ΙΔΕΑΣ που επιτέλους θα αλλάξει όλο το γίγνεσθαι του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 

ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΚOΛΙΟΣ ΖΩΗΣ

ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΤΖΙΡΙΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΜΙΑΡΗΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

ΡΟΥΣΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΛΟΥΡΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΕΩΡΜΠΑΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗ ΜΑΙΡΗ

ΓΕΡΑΓΓΕΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΒΟΜΠΙΡΑΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

ΞΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΞΕΝΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΚΑΠΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΕΚΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΡΙΓΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΕΙΜΕΝΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ