Εφημερίδα Κοινωνική

Σπύρος Θεοδόσης: Να ξεφύγει το μυαλό μας από τα δυσάρεστα που μας πνίγουν

Σπύρος Θεοδόσης: Να ξεφύγει το μυαλό μας από τα δυσάρεστα που μας πνίγουν
15 Νοεμβρίου 2013

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ»

Γεμάτος ενθουσιασμό και πά 4  ντα με χιούμορ πετύχαμε τον Σπύρο Θεοδόση στην πρόβα για την νέα θεατρική παράσταση που συμμετέχει με τίτλο «Οίκος Ευγηρίας». Το θέατρο είναι μια καλή διέξοδος εν όψει κρίσης και μας δίνει όλους τους λόγους να το πιστέψουμε.Ξεκινάμε λοιπόν!

 

Πως περνάτε στον «οίκο ευγηρίας»;

Συνήθως πάντα λέμε ότι περνάμε καλά, γιατί αυτό πρέπει να πούμε. Εδώ όμως πραγματικά περνάμε υπέροχα με πολύ χιούμορ και γέλιο και το εννοώ. Έχω αγαπημένους συνεργάτες που με τους περισσότερους είμαστε και φίλοι που σημαίνει ότι μπορεί να βρισκόμαστε σε «οίκο ευγηρίας» αλλά στα παρασκήνια είμαστε σε νηπιαγωγείο (γέλια).

 

Πώς σου έγινε η πρόταση για να συμμετέχεις στην παράσταση;

Όπως γίνονται όλες οι προτάσεις. Με ρώτησαν πόσα δίνω, έδωσα τα περισσότερα χρήματα και τον πήρα τον ρόλο (γέλια). Ευάκι, σε λίγο καιρό μεταξύ σοβαρού και αστείου, έτσι θα παίρνουμε τους ρόλους.

3

Πες το ψέματα. Μίλησε μας για το δικό σου ρόλο!

Κάνω έναν καμεραμάν τηλεοπτικού συνεργείου τον Κοσμά, ο οποίος έρχεται να κάνει ένα ρεπορτάζ για την εκμετάλλευση των γερόντων (που γίνεται σε αυτές τις τραγικές φιγούρες) αλλά και στα διαπλεκόμενα συμφέροντα των καναλιών και των μεγαλοδημοσιογράφων . Θίγουμε ως θέμα την ανασφάλεια που έχουν και αυτοί για την βιωσιμότητα τους αν δεν φέρουν υψηλή τηλεθέαση, χρησιμοποιώντας όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να είναι αρεστοί στα αφεντικά τους.

 

Α μάλιστα. Πιά2νει και εμάς η μπάλα «Κοσμά». Υπάρχουν στοιχεία του χαρακτήρα σου στο ρόλο το συγκεκριμένο;

Σε όλους μας υπάρχει αυτό το στοιχείο νομίζω μέσα μας. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή όπως ξέρεις η ανεργία καλπάζει όταν κρίνεται καθημερινά το μεροκάματο σου. Υπάρχει πάντα ο φόβος και η ανασφάλεια σε όλους μας.

 

Εν όψει κρίσης το θέατρο είναι μια καλή διέξοδος πλέον;

Το θέατρο ήταν, είναι και θα είναι μια καλή διέξοδος για να αντιμετωπισθούν τέτοιες καταστάσεις… Δίνει μία ανάσα, βοηθώντας να ξεφύγει το μυαλό μας από τα δυσάρεστα που μας πνίγουν… Δεν είναι τυχαίο πως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, δίπλα στα θέατρα που έφτιαχναν είχαν για θεραπευτικούς λόγους και έναν ναό του Ασκληπιού, με κορυφαίο αυτόν της Επιδαύρου…

 

Ένα σημαντικό λόγο που δεν πρέπει κανείς να χάσει αυτή τη παράσταση;

1Πρώτον είναι ένα έργο και μια παράσταση που δίνει στο κοινό την ευκαιρία να προβληματιστεί αλλά και να ψυχαγωγηθεί, (με τη σωστή έννοια της λέξης)…Δεύτερον, γιατί υποστηρίζεται από έναν πολύ καλό θίασο που αποτελείται από πολύ σημαντικούς ηθοποιούς, όλων των γενεών και τρίτον, όπως βλέπεις, είναι ότι έχουμε την καλύτερη παράσταση του χειμώνα.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ