Εφημερίδα Κοινωνική

Σπύρος Πανταζόπουλος: «Όποιος τρώει πόλεμο, βγαίνει πιο δυνατός!»

Σπύρος Πανταζόπουλος: «Όποιος τρώει πόλεμο, βγαίνει πιο δυνατός!»
14 Νοεμβρίου 2013

Αποκλειστική συνέντευξη στην «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ» (Εύα Τσολάκη)

Ένας λαϊκός τραγουδιστής που δίνει τον δικό του αγώνα με αγάπη και ήθος για να καθιερωθεί. Η επιτυχία του χαμογελάει μετά την συνεργασία του σε ένα δυνατό κομμάτι με τον συνθέτη Νίκο Τερζή. Ο Σπύρος Πανταζόπουλος που η φωνή του υπόσχεται πολλά να μας δώσει στο λαϊκό πεντάγραμμο, μιλάει έξω από τα δόντια. Δηλώνει πως » έφαγε πολύ πόλεμο υπογείως, αλλά δεν το βάζει κάτω «. Απολαύστε τον!!

97

Πως ξεκίνησε το τραγούδι στο ζωή σου; Aπό μικρός στα λαϊκά ακούσματα;

Από παιδί τραγουδούσα και θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου να τραγουδάω. Είχα λαϊκά ακούσματα από την οικογένεια μου και μεγάλωσα με αυτά. Η αλήθεια είναι πως μπορώ να τραγουδήσω τα πάντα, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου ένα λαϊκό τραγουδιστή και είμαι πολύ περήφανος για αυτό.

 

Ξεκίνησες από την επαρχία, αλλά αντί να βρεις συμμάχους στην Αθήνα, συνάντησες «πόλεμο». Μίλησε μου λίγο για αυτό.

Αυτή είναι μεγάλη αλήθεια Εύη μου. Έχω έρθει τρεις φορές στην Αθήνα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Λάθος εποχή, επειδή το λαϊκό τραγούδι πολεμήθηκε; Ατυχία; Δεν το πιστεύω να σου πω την αλήθεια γιατί έφαγα πολύ πόλεμο υπογείως. Αυτή είναι η αλήθεια τελικά. Η φωνή μου ενοχλούσε κάποιους, ίσως επειδή δεν μπορούσαν να την φτάσουν. Δεν είμαι ψώνιο, αλλά ξέρω πολύ καλά ποιος είμαι και τι δουλειά έχω κάνει για αυτό που αγαπάω πολύ το λαϊκό τραγούδι. Δεν το βάζω κάτω όμως, είμαι ακόμα ζωντανός, το παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις και θα φανεί στο χειροκρότημα όσο τελικά κι αν ενοχλεί κάποιους!

 

Θεωρείς πως το λαϊκό τραγούδι το πολεμούν σήμερα και γιατί;

Εννοείται πως πολεμήθηκε και ακόμα το πολεμάνε ραδιόφωνα οι παραγωγοί και τόσα άλλα μέσα. Αλλά αυτή η εποχή της κρίσης έδειξε πως ο Έλληνας με το λαϊκό τραγούδι περνάει καλά και πως αυτό αγαπάει. Γύρισε η ρόδα λοιπόν και παίρνει αυτό που του αξίζει!

 

Νίκος Τερζής! Πως αισθάνεσαι όταν ένας τέτοιος συνθέτης σε εμπιστεύεται και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό;

Αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός, γιατί ο Νίκος είναι ένας από τους πιο αξιόλογους και πολυτάλαντους συνθέτες της χώρας μας. Είμαι πολύ περήφανος, για αυτή την συνεργασία μας αλλά και την απεριόριστη εμπιστοσύνη του. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Πόσο μάλλον όταν ένας τέτοιος συνθέτης σε εμπιστεύεται και σε θεωρεί σημαντική λαϊκή φωνή..!

98

Ποια είναι τα σχέδια σου για αυτό το Χειμώνα; Το τραγούδι σου έχει κυκλοφορήσει λίγες μέρες και έχει αγαπηθεί από πάρα πολύ κόσμο. Τι άλλο θα δούμε από εσένα;

Ένα από τα σχέδια μου είναι να βρεθώ στην Αθήνα σε κάποιο μαγαζί. Είναι κάτι που θέλω πολύ αλλά και ο κόσμος μου το ζητάει. Πιστεύω λοιπόν πως κάποιος επιχειρηματίας θα κάνει το βήμα αυτό για να πάμε ψηλά μαζί! Το τραγούδι αγαπιέται πολύ και είναι συγκλονιστικό πόσο πολύ σε λίγες μέρες αγαπήθηκε από τον κόσμο αλλά και τα ραδιόφωνα. Αυτός είναι και ο στόχος μας άλλωστε, καλά τραγούδια και αγάπη για αυτό που κάνουμε!

 

Που σε βρίσκει κάποιος αυτό τον καιρό να εμφανίζεσαι;

Είμαι σε ένα πολύ δυνατό μαγαζί στην Πάτρα «τα Αστέρια» με μια εκπληκτική ομάδα τραγουδιστών μαζί μου!

 

Θα έκανες τα πάντα για να κάνεις καριέρα; Πιστεύεις στις αξίες ή είναι ένα μέρος της δουλειάς και αυτό;

Πιστεύω πολύ στις αξίες. Δεν βγαίνουν πάντα στο προσκήνιο ή χρειάζονται πολλά χρόνια για να βγουν. Δεν χάνονται όμως όταν τις έχεις. Εγώ κάνω κάποιες κινήσεις για να βρω την αναγνώριση μου και τις κάνω πάντα με αξίες. Μετά από 17 χρόνια σκληρής δουλειάς πιστεύω πως αξίζω την αναγνώριση και ήρθε η ώρα να την αποκτήσω. Αγάπη έχουμε. Κόσμο που μας αγαπάει έχουμε και αυτό που μένει είναι να έρθει και λίγη τύχη!


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ