Εφημερίδα Κοινωνική

Αντιγόνη Δρακουλάκη: «Ας ρίξουμε λίγο φως στη ψυχή μας»

Αντιγόνη Δρακουλάκη: «Ας ρίξουμε λίγο φως στη ψυχή μας»
27 Νοεμβρίου 2013

Αποκλειστική συνέντευξη στην «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ» (Εύα Τσολάκη)

 

Η Αντιγόνη Δρακουλάκη παραμένει ένα γλυκό κορίτσι με απόλυτη αίσθηση του χιούμορ. Η αγαπημένη μας Νόρα από τα Μυστικά της Εδέμ, μας κρατάει ακόμα το γλυκό της χαμόγελο σε όλους που την χαιρετάνε θερμά στο δρόμο και αυτή η αγάπη του κόσμου της δίνει τη δύναμη για να σε συνεχίζει μπροστά! Κατάμεστο το θέατρο στη παράσταση «Τα Κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ που ανεβαίνει για δεύτερη χρόνια. Ένα έργο που όπως μας αποκαλύπτει η Αντιγόνη θα ρίξει φως στη ψυχή μας!

 

Μίλησε μας για την παράσταση.

Έχουμε ξεκινήσει στο Σύγχρονο Θέατρο «Τα κύματα της Βιρτζίνιας Γουλφ». Μια παράσταση που ξεκίνησε με πολύ αλήθεια και πολύ πάθος από μια ομάδα ανθρώπων που στην πορεία γίνανε φίλοι. Αυτό το έργο νιώθω ότι μας αφορά σε μια κατάσταση κρίσης που ζούμε και θέλαμε να δώσουμε τη δική μας θέση μέσα από τα καλλιτεχνικά πράγματα.

 

Ο δικός σου ρόλος στο έργο;

Η Βιρτζίνια Γουλφ παίρνει έξι φίλους και βλέπουμε πως διανύουν τη ζωή τους από τα παιδικά τους χρόνια ως σήμερα…κάποιοι αντέχουν, κάποιοι δεν αντέχουν, πως αντιμετωπίζουν τη βία. Βλέπουμε τις σκέψεις τους, μπαίνουμε βαθιά μέσα στο μυαλό τους. Εγώ ενσαρκώνω τη Ρόντα (όπου κάποιοι κριτικοί τοποθετούν την ίδια την Βιρτζίνια Γουλφ μέσα σε αυτό το ρόλο).Όλη αυτή την αδυναμία να ανταπεξέλθει στη βιαιότητα, στη βία της κοινωνίας του να είσαι κάποιος και να υπάρχεις ως κάποιος,στην αγωνία του ίδιου του ανθρώπου.

44

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία του χαρακτήρα σου μέσα στο ρόλο λοιπόν!

Ναι. Υπάρχουν στοιχεία όλων των ανθρώπων μέσα σε αυτό το ρόλο. Καταλαβαίνω απόλυτα τον χαρακτήρα που ενσαρκώνω, όπου η Ρόντα δεν μπορεί να αφομοιωθεί πλήρως σε αυτό που βλέπει γύρω της και σε αυτό που ζητείται. Η ίδια είναι ένας άνθρωπος που ζητάει άλλα πράγματα, βλέπει το παράδοξο της καθημερινότητας και δεν μπορεί να το καταλάβει.

 

Αυτό νομίζω ότι το νιώθουμε όλοι μας σε όλες τις ηλικίες.

Ναι. Μέσα από αυτό το ρόλο έχω καθίσει και εγώ να αναρωτηθώ τι ήταν αυτό που καθόρισε τη ζωή μου, που με άλλαξε ,αυτό που με ενόχλησε. Είναι μια καλή αφορμή κάθε ρόλος για να πάρεις ένα μεγεθυντικό φακό και να δεις λίγο μέσα στη ψυχή σου τι έχει συμβεί. Η ίδια η συγγραφέας σε παρηγορεί λέγοντας ότι μικρά πράγματα δημιουργούν το Εγώ σου(ήχοι,μυρωδιές)και έτσι σε απαλλάσσει λίγο από αυτή την αγωνία στο να γίνει κάποιος και να φτάσεις κάπου δείχνοντας ότι εσύ έχεις πλουτίσει αφού υπάρχουν ήδη στη βαλίτσα σου τέτοιες στιγμές!

 

Πλέον ασχολείσαι με το Θέατρο μετά από την επιτυχημένη σειρά στα «Μυστικά της Εδέμ». Σου έχει λείψει όμως και η τηλεόραση ;

Μου άρεσε το Θέατρο και άρχισα μια πολύ ωραία περιπέτεια με ρόλους, συναδέλφους, σκηνοθέτες και αυτό μου έχει δώσει μεγάλη χαρά. Δεν μου έχει λείψει η τηλεόραση γιατί έχει έρθει κάτι άλλο. Νιώθω τυχερή μέσα στην κρίση που μπορώ να εκφραστώ με πράγματα που πιστεύω και με ανθρώπους που επικοινωνώ. Δεν θα έλεγα ή το ένα η το άλλο γιατί είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να κάνω διαφορετικά πράγματα.

45

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που δεν πρέπει να χάσουμε αυτή τη παράσταση.

Πραγματικά σε παρηγορεί αυτή η παράσταση με έναν πολύ γλυκό τρόπο δίνοντας σου μια γλύκα, με μια αλήθεια αυτά που έχεις ήδη ζήσει. Σου δίνει έναν μεγεθυντικό φακό για να δεις ότι και εσύ ως άνθρωπος ζεις τα ίδια πράγματα. Ο κάθε θεατής -σε οποία ηλικία και να βρίσκεται – έχει πολλά κοινά με κάθε ήρωα, με κάθε φράση και ταυτίζεται με όλους γιατί πραγματικά οι λέξεις αυτής της μεγάλης συγγραφέως αγγίζουν τον θεατή. Έτσι είναι και η ζωή μας. Δεν καταλαβαίνεις πότε πας από τη μια ηλικία στην άλλη. Αυτή είναι η ψυχή μας και τα «Κύματα» δεν σταματούν. Έχουν ύψος,έχουν βάθος και συνεχίζουν. Αυτός ο παραλληλισμός της συγγραφέως που βάζει τη φύση με την ανθρώπινη υπόσταση δίνει παρηγοριά και αισιοδοξία για τη ζωή.

 

Εμείς τη συνιστούμε σε όλους λοιπόν. Να πάρουμε μερικά μαθήματα ζωής ρίχνοντας φως στη ψυχή μας. Και αυτό το «ταξίδι» θα συνεχιστεί μέχρι 17 Δεκεμβρίου;

Επειδή πάει πάρα πολύ καλά δεν ξέρω αν θα έχουμε κάποια παράταση. Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει με τόση αγάπη γι’ αυτό αποφασίσαμε να την ξαναπαίξουμε γιατί όπως είπες είναι κάτι παραπάνω από μια απλή παράσταση και σας περιμένω όλους.

 

 

Λίγα λόγια για την παράσταση:

H Σούζαν (Σάννυ Χατζηαργύρη), η Ρόντα (Αντιγόνη Δρακουλάκη), η Τζίννυ (Σοφιάννα Θεοφάνους) , Μπέρναρντ (Μπάμπης Γούσιας), ο Νέβιλ (Στάθης Μαντζώρος )και ο Λούις (Φλάβιος Νεάγκου) είναι φίλοι από το σχολείο. Μεγαλώνουν με διαφορετικές προσδοκίες, διαφορετικούς στόχους, τους προσωπικούς τους θριάμβους και τις απογοητεύσεις τους. Όμως, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς την παρουσία των άλλων. Καταλυτική και κομβική είναι η παρουσία ενός έβδομου φίλου, του Πάρσιφαλ, τον οποίο ερμηνεύει κινησιολογικά η Ερμίρα Γκόρο. Ο Πάρσιφαλ είναι ένα σύμβολο, που μέσα από τα μάτια των άλλων εξυψώνεται και αγγίζει τα όρια του τέλειου, του ιδεατού, του θεϊκού.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Άρης Μπερλής

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Αγγελίτα Τσούγκου

Χορογραφία-Κίνηση: Ερμίρα Γκόρο

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Σκηνικά: Ραλλού Παναγιώτου

Κοστούμια: Άγγελος Φρέντζος

Πρωτότυπη μουσική: Άρης Σιαφάς

Φωτογραφίες: Μαργαρίτα Μυρογιάννη

Με τους: Σάννυ Χατζηαργύρη, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Σοφιάννα Θεοφάνους, Στάθης Μαντζώρος, Μπάμπης Γούσιας, Φλάβιος Νεάγκου.

Κινησιολογική ερμηνεία: Ερμίρα Γκόρο.

Συμμετέχει 10μελής ορχήστρα

Παραστάσεις:

Κυριακή 18:00

Δευτέρα & Τρίτη 21:00

Σύγχρονο Θέατρο – Εταιρεία Θεάτρου

Ευμολπιδών 45, Γκάζι

210 3464380

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ